Teknologji

WhatsApp shënon rekord të ri, 75 mld mesazhe të shkëmbyera në mbrëmjen e fundvitit.

WhatsApp shënon rekord të ri, 75 mld mesazhe të shkëmbyera në mbrëmjen e fundvitit.

Orët që i kanë paraprirë mesnatës së 1 janarit 2018 janë përjetuar disi me ankth të veçantë nga përdoruesit. Kjo pasi serveri i WhatsApp, aplikacioni i mesazheve të menjëhershme, nuk ka funksionuar për një orë, nga ora 20:00 – 21:00. Megjithatë, problemi nuk i ka penguar përdoruesit ta përdorin aplikacionin e mesazheve gjatë mbrëmjes së […]

Inteligjenca artificiale mëson duke dialoguar me njeriun

Inteligjenca artificiale mëson duke dialoguar me njeriun

Jo vetëm që di se si të luajë poker dhe është e pamposhtur në damin kinez, inteligjenca artificiale tani është në gjendje të mësojë fjalë të reja në dialog me njeriun, në saje të sistemit të zhvilluar në Universitetin e Osakës. Rezultati është botuar në Arxiv, vendi që pret veprat shkencore përpara botimit në një […]

Apple mund të blejë Netflix. Flitet për një marrëveshje 85 miliardëshe në 2018

Apple mund të blejë Netflix. Flitet për një marrëveshje 85 miliardëshe në 2018

Merita është edhe e Donald Trumpit. “Apple – shkruajnë dy analistët – ka shumë para, dhe vazhdon të arkëtojë 50 miliardë në vit. Dhe ky është një goxha problem” Për momentin është vetëm një prej atyre zërave të fillimvitit, por shumë shpejt mund të shndërrohet në operacionin financiar më të rëndësishëm të të gjitha kohërave, […]

Skandalet më të mëdha në teknologji për 2017

Skandalet më të mëdha në teknologji për 2017

Vitet e ngacmimit seksual në industrinë e teknologjisë dhe gjetkë u sollën në dritë këtë vit. Gjigantët e teknologjisë si Facebook dhe Google iu përgjigjën pyetjeve rreth roleve të tyre në zgjedhjet e vitit 2016, ndërsa Apple në fund pranoi se në mënyrë të qëllimshme kishte ngadalësuar modelet e vjetra iPhone. Uber nis vitin mbrapsht […]

2017 në internet, sa dhe pse është kërkuar fjala “Albania”

2017 në internet, sa dhe pse është kërkuar fjala “Albania”

Google është shndërruar në një hapësirë që çdokush kërkon dhe gjen informacionet për të cilat ka interes. Me zhvillimin e teknologjisë, edhe ky motor kërkimi gjigant është zhvilluar duke ofruar edhe më shumë informacione. Në mesin e kërkimeve, në mënyrë të herëpashershme, ka qenë edhe Shqipëria. Sipas një vëzhgimi, gjatë vitit 2017, fjala “Albania”  është […]

Nga një dhomë universiteti tek suksesi botëror – historia e pabesueshme e Google në foto

Nga një dhomë universiteti tek suksesi botëror – historia e pabesueshme e Google në foto

Në vitin 2018, Google do të festojë 20-vjetorin e krijimit të motorit të kërkimit. Në dy dekada, kompania kaliforniane, e krijuar nga ish-studentët e Universitetit të Stanford, Larry Page dhe Sergey Brin është bërë një fuqi globale. Faqja google.com është më e vizituara në botë dhe shoqëria ndër të tjera zhvillon edhe Android, sistemin operativ […]

Fjalëkalimet më të këqija për vitin 2017

Rrjete sociale, posta elektronike, aplikime bankare, sisteme alarmi, biznese online, platforma të linjave ajrore dhe hoteleve përdorin të gjithë një fjalëkalim. Miliona njerëz denoncojnë vjedhjen e të dhënave personale ose të identitetit sepse përdorin fjalëkalime të thjeshta dhe të lehta për t’u mbajtur mend dhe shumë herë janë të përsëritura me një varietet. Sipas studimeve […]

Epoka e kriptomonedhës. Ethereum vs Bitcoin: Cila është më e mirë?

Epoka e kriptomonedhës. Ethereum vs Bitcoin: Cila është më e mirë?

Bitcoin dhe Ethereum kanë shumë ngjashmëri. Të dyja janë kriptovaluta që vijnë në formë “monedhe”, gjë që u jep një vlerë specifike, e cila mund të paraqitet si një vlerë dollari ose euro. Gjithashtu, të dy mbështeten në “blockchain”-in, për transaksione të sigurta. Këto ngjashmëri mund të jenë aq identike, sa që ata që janë […]

1 3 4 5 6 7 116