Teknologji

Hetimi / Ndryshimet “TOP SECRET” që po planifikon Facebook

Hetimi / Ndryshimet “TOP SECRET” që po planifikon Facebook

Çfarë do të paralajmërojë Mark Zuckerberg këtë javë ? Që prej një muaji themeluesi Facebook anunçon nga llogaria e tij personale ndryshime të mëdha në politikat editorial të platformës së tij. Këto ndryshime që godasin si ndëshkime hyjnore prekin algoritmet që organizojnë faqen kryesore (ose newsfeed ne anglisht),  ku 2,1 miliardë përdorues parakalojnë tekstet, fotot, videot e […]

“Viber” njeh kodin +383 të Kosovës (Foto)

“Viber” njeh kodin +383 të Kosovës (Foto)

Kodi zyrtar telefonik i Kosovës (+383), tashmë ka filluar të hyjë në funksion në disa nga aplikacionet moblie. Së fundmi një njohje të kodit shtetëror të Kosovës e ka bërë edhe aplikacioni Viber. Nga sot e tutje, të gjithë ata që ma parë kanë shfrytëzuar kodet e shteteve tjera si atë të Serbisë (+381), Sllovenisë […]

Toyota tërheq nga tregu rreth 200 mijë makina: Ja arsyeja

Toyota tërheq nga tregu rreth 200 mijë makina: Ja arsyeja

Gjigandi japonez i prodhimit të automjeteve, Toyota, do të tërheqë nga tregu rreth 200 mijë makina në Kinë. Ky vendim i kompanisë erdhi pasi këto automjete rezultuan me probleme në airbag. Në një njoftim nga administrata kineze, është theksuar se vetëm modelet New Highlander, Levin, Levin hybrid dhe Corolla hybrid të prodhuar mes muajve maj […]

Sweatcoin, aplikacioni që ju paguan për të ecur

Sweatcoin, aplikacioni që ju paguan për të ecur

Të fitosh para duke ecur? Tani është e mundur. Ky mund të jetë slogani i një aplikacioni, për momentin i disponueshëm vetëm në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Shtetet e Bashkuara i cili shumë shpejt do të vijë dhe në Europë. Funksionimi është i thjeshtë: për çdo 1000 hapa (të cilat maten me GPS) fitohet një […]

Privatësia e cënuar, Facebook paralajmëron rregullat e reja

Privatësia e cënuar, Facebook paralajmëron rregullat e reja

Rrjeti social, Facebook ka njoftuar sot, se do të publikojë parimet e privatësisë për herën e parë me anë të disa videove edukuese në mënyrë që t’i ndihmojë përdoruesit të kontrollojnë se kush ka qasje në informacionin e tyre, transmeton Reuters. Këto përgatitje nga Facebook vijnë pas ashpërsimit të ligjit të ri të Bashkimit Evropian […]

Ethe speculative / Rrëfimi i një gazetari zviceran, që fitoi 12000% me kriptomonedhën Ethereum

Ethe speculative / Rrëfimi i një gazetari zviceran, që fitoi 12000% me kriptomonedhën Ethereum

Hannes Grassegger Në fund të janarit 2016 më së fundi vendos që ta ndaj mendjen duke nisur të kursej. Një llogari në banktë është natyrisht e kotë, duke qenë se interesat janë praktikisht zero. Për të blerë aksione më mungon kapitali: ka vetëm 500 franga zvicerane (rreth 428 euro). Pastaj në jetë kam dëgjuar të […]