Teknologji

Facebook fshin dhjetëra llogari

Facebook fshin dhjetëra llogari

Facebook ka njoftuar se ka fshirë dhjetëra faqe ruse që në Shtetet e Bashkuara janë paditur për aktivitet politik, me qëllim që të ndikojnë në zgjedhjet presidenciale amerikane më 2016. Facebook ka njoftuar se ka fshirë 70 llogari, 138 faqe dhe 65 llogari në Instagram, duke shtuar se 95 për qind e tyre ishin në […]

Skandali Facebook, 72.5 % e shqiptarëve përdorues të rregullt, të shtatët në Europë

Skandali Facebook, 72.5 % e shqiptarëve përdorues të rregullt, të shtatët në Europë

Skandali Facebook për përdorimin e paautorizuar të të dhënave personale të individëve gjatë vitit 2016, që mendohet se janë përdorur në favor të fushatës presidenciale të Donald Trump në SHBA, ka vënë në lëvizje shtetet që të nisin zyrtarisht hetimet. Edhe pse kompania e akuzuar “Cambridge Analytica” mohon se ka shkelur ligjet apo të ketë […]

Facebook nën hetim ndërkombëtar për përdorim të të dhënave personale

Facebook nën hetim ndërkombëtar për përdorim të të dhënave personale

Autoritetet në SHBA dhe Britani të Madhe kanë hapur hetime ndaj Facebook për përdorimin e të dhënave personale, nga firma këshilluese politike Cambridge Analytica, e cila thuhet se ka ndihmuar fushatën e Trump të profilizojë votuesit gjatë zgjedhjeve të vitit 2016 në SHBA, shkruan New York Times. Çfarë ndodhi? Sipas Facebook, profesori i psikologjisë Aleksandër […]

Rrëfimi i kosovarit që merret me Bitcoin që nga 2010-ta

Rrëfimi i kosovarit që merret me Bitcoin që nga 2010-ta

Bitcoin mund ta kishte bërë milioner Besfort Morinën nga Gjilani. Shtatori i vitit 2010 është koha kur Morina filloi të merret me Bitcoin. Ai rrëfen për Tribuna Channel se si gjithçka nisi nga një laptop dytësor, të cilin ai e përdorte shumë pak. “Edhe ish njëfarë pushimi në atë kohë, e pata lanë një llaptop […]

Shqiptarët heqin dorë nga Bitcoin, “zhduken” tregtuesit

Shqiptarët heqin dorë nga Bitcoin, “zhduken” tregtuesit

Kriptomonedhat duket se nuk janë në ditët e tyre më të mira. Luhatjet e mëdha në çmim dhe humbjet në vlerë  duket se kanë bërë që “tregtarët” e kriptovalutave në Shqipëri të heqin dore prej tyre. Në faqen LocaBitcoin tashmë ka mbetur vetëm një syresh, nga pesë që kanë qenë fillimisht. Shitësi aktual i bitcoin […]

Skandali “Cambridge Analytica”, Londra: “Zuckerberg duhet të dëshmojë”

Skandali “Cambridge Analytica”, Londra: “Zuckerberg duhet të dëshmojë”

Komisioni parlamentar britanik për Kulturën, Median e Dixhitalizimin ka kërkuar që Mark Zuckerberg të dëshmojë për rastin e skandalit të abuzimit të të dhënave të përdoruesve në rrjetin social nga ana e shoqërisë Cambridge Analytica. Nuk është e qartë nëse drejtuesi i Facebook do të shkojë të flasë me autoritetet e Londrës. Por jo vetëm. […]

AKEP u kërkon bizneseve të blejnë menjëherë “domain.al”

AKEP u kërkon bizneseve të blejnë menjëherë “domain.al”

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka njoftuar bizneset se ata mund të fillojnë menjëherë të kryejnë pranë AKEP regjistrimin e emrave të tyre si domain-e .al AKEP me qëllim përmirësimin e kuadrit rregullator lidhur me ushtrimin e kompetencës ligjore për administrimin e domain-eve .al, ka nisur një proçes veprimesh administrative të përcaktuara dhe të […]