Opinion

Ndonjëherë fitojmë! Dhe Ky vend bëhet!

Ndonjëherë fitojmë! Dhe Ky vend bëhet!

Nga – Nevila Sokoli Xhindi Kam lexuar komente, analiza e argumenta, por kam dëgjuar edhe shumë mendime nga miqtë e kolegët lidhur me arsyet përse duhet protestuar apo jo, protestë e planifikuar apo e paplanifikuar, protestë për pushtetin e filanit a filanes, protestë e partisë apo e njerëzve. Si qytetare dhe njeri i mirë shkolluar, ajo […]

Shqipëria, rrezikon të kthehet në çmendinë

Shqipëria, rrezikon të kthehet në çmendinë

Nga Artan Fuga Cfarë është Shqipëria me përkufizim ? Mirë ne festojmë përvjetorin e Skënderbeut, po Skënderbeu do të na festonte për gjendjen ku kemi ardhur pas 25 vjet betejash kundër osmanëve që kemi bërë gjatë tranzicionit? Vend kapitalist? Ekonomia shqiptare i merr të keqen kapitalizimit sepse përndryshe do të kishte bursë, aksione masive, transparencë […]

Populli më i pafuqishëm në botë, Shqipëria!

Populli më i pafuqishëm në botë, Shqipëria!

Opinion nga Endrit Hoxhaj Shqiptarët janë populli më i pafuqishëm për ndryshime në të mirën e tyre… Ambasadorët më të vebektë i ka Shqipëria. Ata nuk mbrojnë dot popullin e tyre e as nuk ngrejnë dot zërin kundrejt shteteve ku janë atashuar. Ndërkohë po vdesin mijëra shqiptarë në burgjet e botës dhe të drejtat e […]

Me lini te jetoj!

Me lini te jetoj!

Nga – Ida Nurce Mund te vraponi duke menduar per te nesermen, por une dua te jetoj te tashmen nje here. Vraponi ju, nuk mund t’ju ndjek! Ndoshta do kemi ndonje pike takimi diku, ndoshta nuk do takohemi kurre, por… Me lini te jetoj, te perqafoj njerezit qe kam prane! T’ju tregoj sa shume i […]

Coftina në Hagë

Coftina në Hagë

nga- Dionis Xhafa Java që lamë pas ka shënuar ndër ata javë ku është marrë një nga vendimet më të rëndësishme politike të këtyre kohëve, ku në qendër të vëmendjes ka qenë Ratko Mlladiç, ish-gjenerali famëkeq që kishte drejtuar ushtrinë në Bosnjë dhe në Herzegovinë kundër myslimanëve kryesisht, duke shkaktuar një nga tragjeditë më të […]

Jerusalemi? It’s complicated…

Jerusalemi? It’s complicated…

nga Agron Hoxha*  Në Jeruzalem xhamitë, kishat e sinagogat janë aq të ndërthurura me njëra-tjetrën saqë është e pamundur ti ndash e të vendosësh kufinj. Mjafton të theksoj që muri i lotëve i hebrejve (western Wall) është njëkohësisht muri i platformës mbi të cilën ngrihet xhamia e shejtë Aksa dhe ngjitur me ta është edhe […]

Pse kritikohet modeli i ri i komunikimi mes kreut të mazhorancës dhe të opozitës?!

Pse kritikohet modeli i ri i komunikimi mes kreut të mazhorancës dhe të opozitës?!

Kush janë ata që vetëm kritikojnë dhe e shikojnë realitetin në bazë të parimit “ose me mua ose kundër meje”? Ata jemi ne, se me të tillë fryme e njohëm pluralizmin! Shkruan: Kolë Gjoka Vetëm të kritikosh. Përçarja politike e shoqërisë shqiptare është relativisht e thellë. Ka patur tentativa sporadike për ta minimizuar, por gjithmonë ka […]