Opinion

Ana njerëzore e protestuesve të PD-së

Ana njerëzore e protestuesve të PD-së

Dionis Xhafa   Partia Demokratike e Shqipërisë, PD organizoi më datë 18 shkurt një protestë, ditën e shtunë, e cila ishte e madhe realisht në përmasa. Fillimisht këtë protestë e pashë nga televizioni e se aty dukesh vetëm pjesa kryesore e këtij tubimi. Me pak fjalë, dukeshin liderët e partisë, fjalimet pompoze dhe të tjera […]

Jo, nuk do të them më dil, por hajde, hajde shkojmë bashkë

Jo, nuk do të them më dil, por hajde, hajde shkojmë bashkë

Nga – Besmir Semanaj Ankohen, qahen, shajnë, denoncojnë, dënojnë, bëjnë moral, japin mend, ngrijnë zërin me germa kapitale, shpërndajnë, pëlqejnë. Po pastaj? Pas te gjitha këtyre nëse nuk ju mbaron bateria, nëse komshiu nuk ka fikur Wi-Fi qe nga padituria e ka pa kod sigurie, nëse paketa e internetit ka aq sa për te komunikuar […]

Pavarësia e Kosovës dhe një kafe me z.Besnik Rama

Pavarësia e Kosovës dhe një kafe me z.Besnik Rama

Nga – Dionis Xhafa Ashtu sikundër askush nuk do ta kishte pritur ose parashikuar, Kosova u shpall e pavarur në vitin e tetë të mijëvjeçarit të tretë. Tashmë u mbushën, pikërisht sot 9 vite që kur meridianët politikë ndërkombëtarë vendosën pavarësimin e shtetit të Kosovës nga Serbia, që siç shprehet Azem Shkreli, ishte vend që […]

Ç’kemi nga Oslo?

Ç’kemi nga Oslo?

Nga – Arton Muhaxheri Në popull është e njohur fjalia: “Mos bo çka boj unë, por bo çka të thom unë”. Me këtë thënie në të kaluarën i referoheshin hoxhallarëve të cilët i ndalonin disa gjëra për të tjerët e jo edhe për vete. Kjo fjali është shumë aktuale edhe sot – jo më në […]

A mund ta nisni nga WC?

A mund ta nisni nga WC?

nga Adriatik Lapaj Opinion nga Adriatik Lapaj . Ne Sarande megafoni politikes ka sjell llogje pafund ne 25 vite. Politika sillte llogje e babezia jone hidhte beton. Aq shume llogje u thane e aq shume beton u hodh sa as vend ku te besh nevojat personale nuk mbeti. Mos te zente halli fiziologjik pa leke […]

In memoriam – 50 vjet nga ndalimi i fesë

In memoriam – 50 vjet nga ndalimi i fesë

nga Dr. Genti Kruja   6 shkurt 1967 – 6 shkurt 2017 Të gjithë ne kemi kënaqësi kur kremtojmë dhe organizojmë festa, zhvillojmë aktivitete kulturore e shkencore, por dita e sotme, 6 shkurt 2017, përkon pikërisht me 50 vjetorin e një date të dhimbshme, por edhe të turpshme të historiografisë shqiptare, atë të fjalimit famëkeq […]

Zbulohet vendodhja e Klement Balilit

Zbulohet vendodhja e Klement Balilit

Edhe pse me vonesë, së pari si qytetar i Republikës së Shqiperisë ju falenderoj për hapin e marrë. Ju shkruaj këtë e-mail sepse besoj që kam informacione të detajuara në lidhje me atë problem i cili është kthyer në mbarëkombëtar. Në bazë të bisedave që kam pasur me disa bashkëqytetarë, por edhe një bindje timen […]

Mbledhja nesër e Këshillit të Sigurisë Kombëtare është vetëm iniciativë politike

Mbledhja nesër e Këshillit të Sigurisë Kombëtare është vetëm iniciativë politike

Nga – Eduart Ndocaj Historia e këtyre 25 viteve të tranzicionit është e mbushur me plotë ngjarje të cilët kanë cenuar thellë Sigurinë Kombëtare, por thuajse rrallë herë është thirrur Këshilli Kombëtar edhe pse sipas Kushtetutës duhet të mblidhej. Tani ka një problem në lidhje me këtë mbledhjen nesër të Sigurisë Kombëtare. Së pari duhet […]

A duhet të jemi të gjithë Gazetarë?

A duhet të jemi të gjithë Gazetarë?

A duhet të jemi të gjithë Gazetarë ? Shoh rëndom një gazetarë që nuk i afrohet gazetarisë, dhe nuk e kuptoj pse duhet të quhet i tillë,të paktën ata që e bëjnë,mund ta pagëzojnë me një emër tjetër,e të bëhet një zanat që lëvrohet më tepër se vet gazetaria. A e dini kush janë tre […]

1 2 3 92