Shëndeti

Vitamina D, zhvillon mendjen dhe kuron sklerozën

Vitamina D luan një rol të rëndësishëm në mbrojtjen nga një numër sëmundjesh që lidhen me moshën, si kanceri, sëmundje të zemrës dhe goditje në tru. Shkencëtarët kanë zbuluar kohët e fundit se niveli i ulët i vitaminës D mund të shoqërohet me një rrezik më të lartë për sklerozën dhe kryesisht degradim mendor.

1 167 168 169