Shëndeti

Katër sekretet e njerëzve që nuk sëmuren kurrë

Katër sekretet e njerëzve që nuk sëmuren kurrë

Temperaturat kanë pësuar rënie të ndjeshme, moti nuk është aspak i qëndrueshëm dhe lagështia favorizon viruset e mikrobet të’ lulëzojnë”. Nëse nuk i keni marrë masat parandaluese, më poshtë do të lexoni katër sekretet e njerëzve që nuk sëmuren kurrë. Është një këshillë shëndeti vërtet e vlefshme ndaj ndiqni këshillat e mëposhtme dhe gripi do […]

Mësoni se çfarë tregojnë shenjat që keni në trup?

Mësoni se çfarë tregojnë shenjat që keni në trup?

Nëse i keni këto shenja, ndoshta duhet të përqendroheni për të kuptuar domethënien e tyre. Kokrrat e vogla Kokrrat e vogla që zakonisht shfaqen në duar apo këmbë. Ato janë të ashpra dhe janë rezultat i prodhimit të keratinës në trupin tuaj, e cila është një proteinë që mbron lëkurën tuaj. Për shkak se lëkura […]

​Dy arsye më shumë që të hani çokollatë të zezë

​Dy arsye më shumë që të hani çokollatë të zezë

Çokollata e zezë siç e dimë, është shumë e dobishme për zemrën dhe trurin, gjithashtu ndihmon edhe në kontrollimin e sheqerit në gjak, por përveç këtyre ka edhe benefite të tjera. Çokollata e zezë është e mbushur me anti-oksidantë të cilët ndihmojnë trupin të largojë toksinat dhe materiet e panevojshme. Materiet e dëmshme të cilat gjenden […]

Shfrytëzoni përfitimet shëndetësore të uthullës së mollës

Shfrytëzoni përfitimet shëndetësore të uthullës së mollës

Uthulla e mollës përdoret gjerësisht qe mijëra vjet. Popullariteti i saj është i justifikuar, sepse ajo përmban më shumë se 90 ushqyes të ndryshëm, duke përfshirë mineralet si kaliumi, magnezi, hekuri, kalciumi, bakri, natriumi, vitaminat A, E dhe B, aminoacitet e mollës dhe ato uthullore, probiotikët dhe pektinet (fibrat e tretshme). Me kaq shumë lëndë […]

Pesë rregulla të arta për të kaluar stresin e provimeve

Pesë rregulla të arta për të kaluar stresin e provimeve

Koha e provimeve është një stres më vete për të rinjtë dhe studentët. Është një moment i rëndësishëm për të dhënë maksimumin nga pikëpamja intelektuale dhe sipas ekspertëve mund të na ndihmojë shumë ushqimi dhe aktiviteti i duhur fizik. Lexoni këto pesë rregulla të arta për ta përballuar sa më lehtë stresin në këtë periudhë. […]

Dhembja në nyja është shenjë e parë e sëmundjes vdekjeprurëse: Duhet patjetër ta dini, mjekët shpesh gabojnë!

Dhembja në nyja është shenjë e parë e sëmundjes vdekjeprurëse: Duhet patjetër ta dini, mjekët shpesh gabojnë!

Sëmundja vdekjeprurëse mund të shërohet vetëm nëse zbulohet në fazën e hershme. Për shkak të spektrit të ndryshëm të simptomave, kanceri i eshtrave është sëmundje e rrezikshme e cila shpesh diagnostikohet gabimisht. Kanceri i eshtrave është tip shumë i rrallë i kancerit i cili kryesisht zhvillohet ngjashëm me artritin dhe bëhet më i keq gjatë […]

Çfarë ndodh kur e ndërpritni pilulën kontraceptive?

Çfarë ndodh kur e ndërpritni pilulën kontraceptive?

Për pilulën kontraceptive ekzistojnë paragjykime të shumta, prandaj çfarë ndodh pas ndërprerjes së përdorimit, është temë që i intereson më tepër përdorueset e saj. Pilula kontraceptive përmban hormonet e quajtura estrogjen dhe progesteron, që, sipas përmbajtjes, janë shumë të ngjashme me hormonet që i prodhon trupi i gruas dhe nëse merren 21 ditë radhazi. e […]

Si merren antibiotikët?

Si merren antibiotikët?

Shërimi me antibiotikë zgjat më së paku 5 deri në 7 ditë (në rast të inflamacionit të mushkërive më gjatë). Antibiotikët ndikojnë disa orë apo disa ditë, varësisht nga infeksioni. Terapia nuk bën të ndërpritet pas përmirësimit të parë të gjendjes, sepse është e mundshme që infeksioni kërpudhor të kthehet. Antibiotikët patjetër duhet të merren […]

Faza kur fëmija thotë gjithmonë – jo

Faza kur fëmija thotë gjithmonë – jo

Ekspertët e përcaktojnë si “faza e jo-së”. Rreth dy vjeç e gjysmë fëmija i përgjigjet gjithçkaje dhe të gjithëve me një “jo” të thatë, refuzon të bindet, kundërshton të rriturit dhe reagon në mënyrë kryeneçe qoftë dhe me kërkesat më të thjeshta. Një sjellje kjo që mund të irritojë dhe prindin më të duruar. Shkaqet […]

1 2 3 137