Shqipëri

Hahn: Do t’i rekomandoj vendeve anëtare të BE, hapjen e negociatave me Shqipërinë

Hahn: Do t’i rekomandoj vendeve anëtare të BE, hapjen e negociatave me Shqipërinë

Komisioni Europian do ti rekomandojë vendeve anëtarë të Bashkimit Europian që të hapin negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë. Kështu është shprehur komisioneri për zgjerim në BE, Johannes Hahn në një intervistë për gazetën Welt. Zyrtari i Bashkimit Europian shprehet se kjo ka shumë të ngjarë të ndodhë në verë. “Njerëzit në këto dy vende meritojnë […]

AKEP u kërkon bizneseve të blejnë menjëherë “domain.al”

AKEP u kërkon bizneseve të blejnë menjëherë “domain.al”

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka njoftuar bizneset se ata mund të fillojnë menjëherë të kryejnë pranë AKEP regjistrimin e emrave të tyre si domain-e .al AKEP me qëllim përmirësimin e kuadrit rregullator lidhur me ushtrimin e kompetencës ligjore për administrimin e domain-eve .al, ka nisur një proçes veprimesh administrative të përcaktuara dhe të […]

Shifrat, Shqipëria vendi me zbrazjen më të madhe të qyteteve në Rajonin ECA

Shifrat, Shqipëria vendi me zbrazjen më të madhe të qyteteve në Rajonin ECA

Më shumë 80 për qind e qyteteve të Shqipërisë kanë humbur masivisht popullsinë e tyre në dekadën e dytë të tranzicionit (2000-2010), duke e renditur vendin në tonë në tre vendet me humbjen më të lartë të popullsisë në Rajonin e ECA (Shqipëria, Armenia, Azerbajxhani, Bjellorusia, Bosnja, Gjeorgjia, Kazakistani, Kosova, Kirgistani, Maqedonia, Moldavia, Malin e […]

Sa paguhet një punëtor shqiptar, nga ai që punon në nëntokë deri tek bar-kafetë

Sa paguhet një punëtor shqiptar, nga ai që punon në nëntokë deri tek bar-kafetë

Të dhënat më të fundit të publikuara nga Instituti i Statistikave në vend flasin për 469 mijë të punësuar në ndërmarrjet ekonomike. Në këto shifra nuk përfshihet sektori bankar, ndërkohë që përfshihen edhe disa ndërmarrje shtetërore. Anketa e ndërmarrjeve ekonomike përfshin edhe fondin që ndërmarrjet në bazë të sektorëve kanë vendosur në dispozicion për pagat. […]

Enver Hoxha ka vdekur. Enverizmi akoma…!

Enver Hoxha ka vdekur. Enverizmi akoma…!

Nga Bojana Fatkoja Enver Hoxha ndërroi jetë, por për fatin e keq që e ka nëmur vendin tim , “enverizmi” është mes nesh… Jeton në genin e “trashëgimtarëve politikë” që la pas diktatori . Jeton brenda tyre të cilët e kishin idhull dhe në këto 25 vite tranzicioni u shpërndanë sa majtas e djathtas e […]

Si ndahet torta e fitimeve në ekonominë shqiptare, sektorët më fitimprurës

Si ndahet torta e fitimeve në ekonominë shqiptare, sektorët më fitimprurës

Tregtia është sektori nga sigurojnë fitimet pjesa më e madhe e njerëzve në vend. Sipas të dhënave të Anketës Strukturore të INSTAT, të përpunuara nga “Monitor”, fitimet e tregtisë në vitin 2016 arritën në 66 miliardë lekë (rreth 490 milionë euro), që përbëjnë gati 40% të gjithë fitimeve të gjeneruara në ekonominë vendase. Në tregti janë […]

KUFIRI DETAR/ A po shkelet për të dytën herë Kushtetuta?

KUFIRI DETAR/ A po shkelet për të dytën herë Kushtetuta?

Tkurrja e Gjykatës Kushtetuese me vetëm 5 anëtarë krijoi një moment të artë për mazhorancën, që mund ta negociojë kufirin detar me Greqinë, pa pasur frikë se marrëveshja do të shpallet antikushtetuese. Megjithatë, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati premtoi se nuk do të shkelen linjat e kuqe të vendimit të Gjykatës […]

Negociatat me Greqinë/ Presidenti nuk i jep plotfuqishmërinë Bushatit: Ja letra e plotë

Negociatat me Greqinë/ Presidenti nuk i jep plotfuqishmërinë Bushatit: Ja letra e plotë

Presidenti Ilir Meta nuk i ka thënë plotfiqshmëri ministrit Bushati për të zhvilluar negociatat me Greqinë. Në letren e publikuar sot, thuhet qarte se kërkesa nuk përkufizon objektin e negociatave për të cilin kërkohet Autorizim për Plotfuqi. Meta kërkon të qartësohet në mënyrë të mirëpërcaktuar objekti i kërkesës për negocim, duke përmbushur të gjitha mangësitë […]