Shqipëri

Automjetet, procedura për të kontrolluar pronësinë

Automjetet, procedura për të kontrolluar pronësinë

Të gjithë qytetarët mund të aplikojnë në shërbimin “e –Albania” për të marrë informacion mbi gjendjen dhe pronësinë e automjetit. Ky shërbim elektronik u vjen në ndihmë qytetarëve dhe subjekteve për të marrë informacion on-line rreth automjeteve që zotërojnë. Në një njoftimi në portalin e-Albania thuhet “ Në rastin kur shërbimi shfaq: “Nuk ka të […]

“Miti” i Hec-eve të Ballkanit

“Miti” i Hec-eve të Ballkanit

Është e vërtetë se hidrocentralet kanë ndikim minimal në mjedis , por shpesh ato janë ndërtuar në zona me vlera të larta të biodiversitetit. Një studim i shoqatës austriake ‘Riverwatch’ ka treguar se 817 ose 48% e të gjitha projekteve për ndërtimin e hec-ve në rajonin e Ballkanit kanë dështuar në mbrojtjen e natyrës. Kërkimet […]

Hapet gara, shëndetësia kërkon menaxhim ndërkombëtar për QSUT-ne

Hapet gara, shëndetësia kërkon menaxhim ndërkombëtar për QSUT-ne

Qendra Spitalore Nënë Tereza do të kalojë në menaxhim të një ekipi ndërkombëtar. Ekipi sipas njoftimit për tender që ka bërë Ministria e Shëndetësisë do të japë konsulencë për menaxhimin e Qendrës Spitalore dhe financohet nga fondet të Bankës Botërore. Qeveria e Shqipërisë ka marrë financime nga Banka Botërore për kostot në shëndetësi dhe synon […]

Kujdes me ushqimet e detergjentet: Policia kap dy persona që falsifikonin skadencat në shtëpi

Kujdes me ushqimet e detergjentet: Policia kap dy persona që falsifikonin skadencat në shtëpi

Arrestohen Shemsi Pira, 51 vjeç, banues nē Tiranë dhe Agim Abdullaj, 33 vjeç, banues në Tiranë pasi, gjatë një kontrolli të ushtruar në bashkëpunim me AKU dhe Hetimin Tatimor, në ambientet e banesës së shtetasit Shemsi Pira, është konstatuar se ai prodhonte artikuj të ndryshëm ushqimor dhe industrialë në mënyrë të kundraligjshme dhe më pas […]

Rama apel Trumpit: Mos na braktisni, mos na lini të biem në duart e rusëve

Rama apel Trumpit: Mos na braktisni, mos na lini të biem në duart e rusëve

Në një intervistë për gazetën britanike “The Telegraph”, kryeministri Edi Rama flet për rrezikun rus në Ballkan, nga frika e largimit të vëmendjes amerikane nga Ballkani. Sipas tij, Ballkani ndodhet në rrezikun e rënies nën influencën ruse. “Mos na braktisni, mos na lini të biem në duart e rusëve”, bën thirrje udhëheqësi shqiptar, duke pasur […]

Shifrat skandaloze të arsimit/ Vetëm 7 për qind e nxënësve e dinë mirë gjuhën shqipe

Shifrat skandaloze të arsimit/ Vetëm 7 për qind e nxënësve e dinë mirë gjuhën shqipe

Nxënësit shqiptarë mësojnë më shumë përmendësh sesa zhvillojnë të menduarin kritik. Specialistët e arsimit e vënë në dukje këtë si një ndër problematikat e arsimit fillor në vend pasi kanë testuar njohuritë e nxënësve të klasave të pesta. Vlerësimi ka nxjerrë në pah se vetëm 7.4% e nxënësve kanë njohuri të nivelit në lëndët bazë. […]

INSTAT: Çmimet në Shqipëri u rritën në janar 2017 sa dyfishi i mesatares së BE-së

INSTAT: Çmimet në Shqipëri u rritën në janar 2017 sa dyfishi i mesatares së BE-së

INSTAT publikoi për herë të parë sot Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit (IHÇK), i cili ndryshe nga Indeksi i Çmimeve të Konsumit (IÇK) mat ndryshimin e çmimeve për familjet shqiptare dhe të huajve në tregjet e pakicës. Ky indeks rezultoi 4% për Shqipërinë, niveli më i lartë në Europë sipas INSTAT. Ndryshimi vjetor […]

Turizëm, “Itinerari i një dite” : Ja çfarë mund të bëni në Tiranë

Turizëm, “Itinerari i një dite” : Ja çfarë mund të bëni në Tiranë

Onedayitinerary këtë herë ka përzgjedhur Tiranën si destinacionin e radhës për të përshkruar një ditë turistike. Kjo është një faqe që njihet për përshkrimet e saj turistike për qytetet të tjera, si Parisi, Sidnei, Spliti, Austin (Teksas) etj. “ Jo shumë njerëz mund të thonë shumë për Shqipërinë dhe kryeqytetin e saj Tiranën. Shteti dikur […]

Euro tjetër rekord i ulët, zbret nën 135 lekë

Euro tjetër rekord i ulët, zbret nën 135 lekë

Monedha vendase ka zbritur sot nën 135 lekë, për herë të parë gjatë këtij viti, ndërsa dollari ka kërcyer në mbi 128 lekë. Sipas kursit zyrtar të bankës së Shqipërisë, një euro u këmbye sot me 134.99 lekë, 0.14 lekë më pak se një ditë më parë, duke vendosur një tjetër rekord të ulët të […]

1 2 3 942