Maqedoni

Shteti investon në projekte maqedonase, harrohen shqiptarët

Investimet kapitale qeveria i ka përqendruar në Shkup, Ohër dhe në korridorin 10-të. “Shkupi 2014” vazhdon të mbetet një nga projektet kapitale të qeverisë edhe për tre vitet e ardhshme. Përveç busteve dhe ndërtimeve në qendër të qytetit, pjesë e projektit “Shkupit 2014” është edhe kompleksi i Kalasë së Shkupit. Por përveç Shkupit edhe Pllaoshniku […]

Gjuha shqipe në Parlamentin maqedonas

Parlamenti i Maqedonisë ka nisur debatin për miratimin në procedurë të përshpejtuar të tri pikave të marrëveshjes së arritur mes VMRO-DPMNE-së dhe BDI-së, e që kanë të bëjnë me përdorimin e gjuhës shqipe, të flamurit kombëtar dhe mbylljen e rasteve të Hagës.

Edhe të varfër, edhe jetë luksoze

Me varfëri ose pa të qytetarët e Maqedonisë vitin që lamë pas kanë bërë një jete tejet luksoze. Sipas të dhënave të fundit të Entit të statistikës mbi buxhetin familjar për shpenzimet për produkte si alkooli, duhani, veshmbathjet dhe rekreacioni, kanë shënuar rritje të dukshme gjatë vitit 2010. Kështu, pas ushqimit, qytetarët e Maqedonisë me […]

Maqedonia nuk njeh dokumentet serbe

Nëse dokumentet që Serbia ndan për serbët e Kosovës nuk njihen ndërkombëtarisht as Maqedonia nuk do ti njohë ata. Ministria e Punëve të Brendshme të Maqedonisë do t’i respektojë standardet evropiane dhe nuk do të bëj asnjë lëshim në këtë drejtim.