Maqedoni

Denari akoma me kisha e ikona, pa gjuhën shqipe

Në të gjitha kartmonedhat e Maqedonisë, duke filluar nga ato që kanë vlerë më të vogël, nuk ka asnjë element shqip. Kartmonedhat e Maqedonisë janë problem i theksuar që është lënë në heshtje, për shkak të përjashtimit të elementeve shqiptare dhe multietnike në të.

“Hilal” në mision humanitar

Kreu i BFIM, Sulejman Rexhepi deklaroi se është i nderuar që në ditën e pestë të muajit të shenjtë të Ramazanit të jetë në këtë ngjarje të veçantë me dhënien e betimit të anëtarëve të kryesisë së OJH “Hilal”.

Për pesë vjet tretet një gjeneratë nxënësish

Maqedoniapo shënon rënie drastike nënumrin e nxënësve, sidomostë atyre që vijojnë arsimit fillor.Në harkun kohor prej jomë tepër se pesë vitesh,shkollat humbin thuajse njëgjeneratë të tërë nxënësish.Të dhënat e Entit Republikantë Statistikës (ERS) tregojnëse në pesë vitet e fundit -është zvogëluar për rreth 27mijë numri i nxënësve nëshkollat fillore, numër ky qëështë i përafërt me […]

Zyrtare, Volers ambasador i SHBA-ve

Ambasadori i ri i SHBA-së në Maqedoni është shpallur zyrtarisht dje diplomati Pol Volers. Emri i tij kishte kohë që përflitej si ambasadori i mundshëm i SHBA-ve në Maqedoni por vetëm dje ka marrë besimin e Senatit amerikan, duke u shpallur kështu zyrtarisht ambasador.

Varreza masive në Butel, s’ka përgjigje

Për më shumë se një vit kërkesa zyrtare e autoriteteve të Qeverisë së Kosovës drejtuar Qeverisë së Maqedonisë për të lejuar fillimin e hulumtimit të një varreze masive në Shkup, ku mund të jenë varrosur trupat e shqiptarëve të vrarë gjatë luftës, ka hasur në vesh të shurdhër.

Amnistia, gjuha dhe flamuri po tronditin VMRO-në

VMRO-DPMNE-së i kanosen tronditje brendapartiake për shkak të qëndrimeve të ndryshme në radhët e kësaj partie ndaj çështjeve që kanë të bëjnë me shqiptarët. Bazë për zhvillim të tillë të ngjarjeve në partinë e Gruevskit, analistët shohin në faktin se figura kyçe të kësaj partie si Vllatko Gjorçev dhe Antonio Milloshsoski nuk kanë votuar ligjin […]