Maqedoni

Financial Times: E ardhmja e brishtë e Ballkanit varet nga marrëveshja për Maqedoninë

Financial Times: E ardhmja e brishtë e Ballkanit varet nga marrëveshja për Maqedoninë

Përmes redaktorit për Evropë, Tony Barber, prestigjozja amerikane “Financial Times” shkruan se e ardhmja e brishtë e Ballkanit varet nga marrëveshja e Maqedonisë me Greqisë. Sipas tij, ndryshimet e emrit të aeroportit dhe të një auto udhe, nga siç thotë “lidershipi reformator” paraqesin shpresë për rajonin e Ballkanit, përcjell Telegrafi Maqedoni. Në analizën e tij, Barber konsideron […]

Në Tetovë kërkohet mbyllja e kazinove (Foto)

Në Tetovë kërkohet mbyllja e kazinove (Foto)

Ka filluar protesta e paralajmëruar kundër hapjes së një kazinoje në afërsi të shkollës medicinale dhe Universitetit të Tetovës. Një numër i madh qytetarësh kanë bllokuar rrugën “Ilindenska” që çon në drejtim të Gostivarit, duke mbajtur parulla në dorë dhe fërshëllyese. Vërehet edhe prani jo shumë e madhe e policisë, njofton Telegrafi Maqedoni. Kryetarja e […]

konomia e Maqedonisë, ende larg mëkëmbjes nga kriza politike

konomia e Maqedonisë, ende larg mëkëmbjes nga kriza politike

Raporti i Progresit i Komisionit Europian ka konstatuar një përparim të vogël në ekonominë e Maqedonisë në krahasim me ngecjet e mëdha në të kaluarën, por kjo vlerësohet e pamjaftueshme për konsolidimin dhe zhvillimin e saj. Vlerësime janë dhënë për ekonominë e tregut dhe gatishmërinë e institucioneve që të përballet me konkurrencën e tregut europian. Me gjithë krizën e […]

NYT ju pyet për Maqedoninë, pesë pyetje shumë të rëndësishme edhe për ju! (Foto)

NYT ju pyet për Maqedoninë, pesë pyetje shumë të rëndësishme edhe për ju! (Foto)

Gazeta prestigjioze New Yourk Times në vazhdën e kuizeve për vende të ndryshme të botës, ka nxjerrë një kuiz me pesë pyetje të ndryshme për vendin tonë, për Maqedoninë. Telegrafi Maqedoni ju përcjell këtë kuiz duke ju numëruar pyetjet dhe mundësitë për të zgjedhur në këtë pyetje. Në hartën e publikuar, lexuesit pyeten për vendin e Maqedonisë. […]

Sot para Kuvendit të Maqedonisë sërish protesta për rastin e vrasjes së Almirit

Sot para Kuvendit të Maqedonisë sërish protesta për rastin e vrasjes së Almirit

Sot para Kuvendit të Maqedonisë, Këshilli organizativ “Drejtësi për Almirin” ka paralajmëruar sërish protesta për rastin e vrasjes së Almirit. Në njoftimin e këtij grupi në Facebook, thuhet se do të përshëndesin Federica Mogherinin dhe Johannes Hahn dhe do t’i rikujtojnë se drejtësia në Maqedonia ka vdekur, njofton Telegrafi Maqedoni. “Të enjten, më 19 prill, […]

Gjuha shqipe në Maqedoni, Xhaferi: Ligji mund të hyjë në fuqi edhe pa nënshkrimin e presidentit

Gjuha shqipe në Maqedoni, Xhaferi: Ligji mund të hyjë në fuqi edhe pa nënshkrimin e presidentit

Ligji i përdorimit të gjuhëve vazhdon të mbetet një temë aktuale në Maqedoni, por që nuk dihet se kur dhe në çfarë mënyre do të shpallet në Gazetën Zyrtare, që të vazhdojë të zbatohet nga institucionet e vendit. Me këtë ligj, parashikohet që në të gjitha organet e pushtetit shtetëror të Maqedonisë, krahas gjuhës maqedonase […]

Hahn-Zaev: Reformat të vazhdojnë për të arritur qëllimet finale të Maqedonisë (Video)

Hahn-Zaev: Reformat të vazhdojnë për të arritur qëllimet finale të Maqedonisë (Video)

Eurokomisioneri Johannes Hahn realozoi takimin e tij me Kryeministrin Zoran Zaev, një ditë pas publikimit të Raportit të Përparimit nga ana e Komisionit Evropian (KE). Me këtë rast të dy mbajtën konferencën për shtyp ku shprehën mendimet e tyre rreth proceseve të mëtutjeshme të Maqedonisë. Zaevi tha se “ne jemi të përgatitrur për një hap […]

1 2 3 390