Kosovë

Qeveria nuk e lufton mafinë

Qeveria e Kosovës nuk po gjen vullnet politik për të sponsoruar ligjin anti-mafi, nëpërmjet të cilit do të krijoheshin mekanizma për konfiskimin e pasurisë për të gjithë ata zyrtarë që janë bërë milionerë brenda një nate.

Së shpejti njohje të reja!

Në kuadër të angazhimeve lobuese për shtimin e numrit të njohjeve për shtetin e pavarur të Kosovës, zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Behgjet Pacolli ka takuar në Paris, udhëheqësit më të lartë shtetëror të Beninit dhe Togos. Edhe gjatë këtyre takimeve zëvendëskryeministri Pacolli ka prezantuar argumentet e nevojshme, për njohjen e […]

Kosova anashkalohet në ndarjen e ambasadave të Ish-RSFJ

Maqedonia sipas marrëveshjes, në fazën e parë nga ndarja ka fituar ambasadën në Kanbera të Australisë si dhe konsullatën në Athinë. Në këtë ndarje të pasurisë, Kosova është anashkaluar, pasi që ajo ishte pjesë autonome konstituive e federatës, mirëpo sipas kushtetutës ishte në kuadër të Serbisë.

Agjenda evropiane gjithnjë e më e qartë

Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi vizitën e tij në Bruksel, posaçërisht takimin me baroneshën Catherine Ashton e ka vlerësuar si të një rëndësie të veçantë, pasi sipas tij agjenda evropiane për Republikën e Kosovës gjithnjë e më tepër po bëhet më e qartë, në veçanti sa i përket liberalizimit të vizave, marrëdhënieve kontraktuale dhe marrëdhënieve […]