Kosovë

Serbët s’binden, kërkojnë takim me Tadiqin

Edhe një natë e serbëve të veriut e kaluar në rrugë. Edhe pse gjithçka kaloi në qetësi, qytetarët serbë, përkundër marrëveshjes së arrirë, vendosën që të mos e respektojnë atë, përkundër kërkesës së Beogradit për ta mbështetur marrëveshjen. Vendimi për heqjen e barrikadave thuhet se do të merret në takimin e katër të ashtuquajturave komuna […]

EC: Kosova shtet pa status

Konflikti aktual kufitar mes Serbisë dhe Kosovës, i cili mori flakë javën e kaluar, e nxori përsëri  në dritën e diellit një konflikt të fjetur gjatë.Shkaqet e këtyre përplasjeve kërkohen në media dhe shpjegohen me rregulloret doganore. Në raportimet aktuale thuhet se Serbia ka frikë nga njohja indirekte e Kosovës, nëse ajo do të pranonte […]

Përçahen serbët!

Serbët nuk i binden zyrtarëve të ture për t’u tërhequr nga bllokimi i rrugëve. Serbët në Rudare, që janë në barrikada, nuk e njohin autoritetin e përfaqësuesve të Serbisë.

10 kushtet e Qeverisë për KFOR-in

Vetëm disa orë pas arritjes së marrëveshjes në mes të KFOR-it dhe përfaqësuesve të Qeverisë së Serbisë, Borisllav Stefanoviq dhe Goran Bogdanoviq, Qeveria e Kosovës ka dalë me kushtet e veta për KFOR-in, në mënyrë që të pranojë jetësimin e kësaj marrëveshjeje.

Buhler: Kriminelët kanë kapur cdo gjë në veri

Komandanti i KFOR-it, gjenerali gjerman Erhard Bühler ka vlerësuar se mungesa e shtetit juridik dhe njëherësh prania e strukturës së fuqishme kriminale është shkaku kryesor i krizës së tashme në veri të Kosovës. Duke folur për gazetën gjermane Tagesspiegel, ai ka thënë se në veri të Kosovë është dashur që moti të instalohet shteti juridik.

EULEX Policisë së Kosovës: Kush jeni ju?

Marrja e kontrollit në pikën 1 dhe 31 në Jarinje dhe Bërnjak në veri nga Policia e Kosovës me vendimin e Qeverisë, jo që nuk e ishte mbështetur nga misioni i BE-së, EULEX-i, por Policia e Kosovës është përbuzur, shkruan gazeta Bota Sot. Ndërhyrja e Njësisë Speciale “ROSU” në veri të Kosovës në pikat 1 […]