Kosovë

A do ta arrestojë Kosova gjeneralin serb që vrau 1400 civilë shqiptarë?

A do ta arrestojë Kosova gjeneralin serb që vrau 1400 civilë shqiptarë?

Udhëheqësi i Shtabit të Ushtrisë së Serbisë Ljubisa Dikoviq, i cili kohë më parë kishte vizituar Kosovën, përkatësisht bazën e KFOR-it, dyshohet se është përgjegjës për 1400 vrasje të civilëve shqiptarë në Kosovë. Kështu thuhet në një dokumentar të përgatitur nga Fondaconi për të Drejtën Humanitare që drejtohet nga Natasha Kandiq. Dokumentari i Fondacionit për […]

Kosova, UNESCO dhe trashëgimia kulturore serbe

Kosova, UNESCO dhe trashëgimia kulturore serbe

Qendra Multimedia organizon diskutim, ku në fokus do të jetë Kosova, UNESCO dhe trashëgimia kulturore serbe. Në këtë diskutim do të marrin pjesë Sonja Biserko, Dimitris Moschopoulos, Shkelzen Maliqi dhe Aleksandar Pavloviq. Diskutimi do të moderohet nga Agron Bajrami. Pas ofertës së pasuksesshme për anëtarësim të Kosovës në UNESCO, në fund të vitit 2015, Kosova […]

“S`ka BE pa anëtarësim të Kosovës në NATO”

“S`ka BE pa anëtarësim të Kosovës në NATO”

Një shtet nuk mund të bëhet anëtar i Bashkimit Evropian pa u anëtarësuar në NATO dhe kjo vlen edhe për Kosovën, njofton Klan Kosova. Kështu ka thënë Brooke Smith-Windsor, zyrtar i lartë i Kolegjit të Mbrojtjes së NATO-së . Kanadezi gjatë një ligjërate në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike në Vushtrri ka sqaruar se […]

Televizioni gjermanofrancez: “Protektoratet e harruara, Kosova dhe Bosnja (Video)

Televizioni gjermanofrancez: “Protektoratet e harruara, Kosova dhe Bosnja (Video)

Televizioni gjermanofrancez ‘Arte’ ka dhënë sonte dokumentarin me titullin “Protektoratet e harruara të Evropës. Këtu jepet një pasqyrë e zymtë e situatës në Bosnjë dhe në Kosovë 20 gjegjësisht 17 vjet pas luftërave në këto vende. Në Bosnjë dhe në Kosovë janë derdhur ndihmat më të mëdha për kokë banori që bashkësia ndërkombëtare ka dhënë […]

Hoxha: 22 shtetas të Kosovës janë në listën e të kërkuarve nga Serbia

Hoxha: 22 shtetas të Kosovës janë në listën e të kërkuarve nga Serbia

Përmbushja e kriterit për luftën kundër korrupsionet për liberalizim të vizave , mungesa në strategjinë legjislative e ligjit për konfiskim të pasurisë së paligjshme, rasti i mos arrestimit të zyrtarëve të lartë siç është ai i kryetarit të komunës së Prizrenit , Ramadan Muja, ishin disa prej shumë pyetjeve të deputetëve të Komisionit Integrime Evropiane […]

Dokumentari për krimet në Kosovë, disa kanale televizive në Serbi, “refuzuan ose nuk iu përgjigjen kërkesës për ta transmetuar” (Video)

Dokumentari për krimet në Kosovë, disa kanale televizive në Serbi, “refuzuan ose nuk iu përgjigjen kërkesës për ta transmetuar” (Video)

Qendra për të Drejtën Humanitare në Beograd publikoi një dokumentar ku akuzon kreun e Ushtrisë Serbe, Lubisha Dikoviq, për përfshirje në krime lufte në Kosovë dhe për operacionet për fshehjen e trupave më pas. Dokumentari i ri, i publikuar nga Qendra për të Drejtën Humanitare të martën, pretendon se rreth 1,400 civilë u vranë në […]

1 2 3 503