Aktualitet Rinor

JETO SI SHQIPTAR

JETO SI SHQIPTAR

 Nga – Arton Muhaxheri Në të kaluaren nga të parët tanë gjithmonë na është thënë, “çka teprohet është e dëmshme” dhe ne sot jemi dëshmitarë se në Kosovë jemi duke jetuar në mes dy ekstremeve dhe të dyja ekstremet natyrisht i bëjnë dëm shoqërisë në mënyren e vetë. Kosova si një vend i dal nga […]

Me Irisin apo me Brazilin

Me Irisin apo me Brazilin

Lajmet e kronikës tek ne janë bërë si diçka normale për të mos thënë se janë bërë Obsesione saqë kur diçka e këtij lloji nuk ka ndodhur duket sikur nuk ke dëgjuar lajme fare. Mirëpo jaqë e marta e javësh që po shkon nuk sholli vetëm një lajm kronike, por një tronditje të tërë për […]

 “Un mund të vendos, (me vote) për të drejtat e mija!”

 “Un mund të vendos, (me vote) për të drejtat e mija!”

Nga – ARSEJDA GJYLI Një sistem demokratik qeverisës, nënkupton një qeverisje të denjë, pluraliste, të zgjedhur me proçedura të rregullta zgjedhore, ku populli vendos për personat të cilëve do t’i delegojë pushtetin e tij! Ndonjëherë strukturat shtetërore të një shteti nuk janë shum të përshtatshme për vendosjen e regjimeve demokratike sidomos në shtetet si Shqipëria të […]

Pertej ‘letargjisë’

Pertej ‘letargjisë’

Nga – Arsjeda Gjyli Për afërsisht, njëzet vite tranzicioni, Rinia Shqiptare nuk po mundet dot të kapërcejë disa kufinj të cilët ndoshta mund të jenë vendosur që në periudhën komuniste. Këta kufinj së pari janë mentalitarë c’është më e rëndësishmja, pastaj varjojnë tek kufijtë ekonomikë, social, politikë edhe kulturorë. Gjithmonë kur flasim për realitetin aktual […]

Leter drejtuar te rinjve!

Leter drejtuar te rinjve!

Nga – Arbora Aliaj Ju drejtohet ju, te rinj qe jetoni ne kryeqytet qytet a fshat! Ju qe studioni, punoni a po prisni me shprese nje pune! Pritja nuk sjell asgje te re. Ndryshimi nuk nis nga pritja, ai eshte  nje proces qe kerkon veprime aktive, deshira kokeforta, endrra te shumta e jo mosveprime pasive! […]

USSH platformë e duhur për Studentët e UP-së

USSH platformë e duhur për Studentët e UP-së

Koordinatori i Përgjithshëm i USSH-së (Unioni i Studentëve Shqiptarë), z. Albrim Badallaj, organizatës më të madhe mbarëkombëtare gjatë një prononcim për agjencinë e lajmeve kodi.info, ka treguar në pika të shkurtra platformën fituese për USSH, platformë kjo që i duhet studentëve të UP-së. Së pari është privilegj që së bashku me shtabin që kemi krijuar, […]

 “ Rinia për ndryshim!”

 “ Rinia për ndryshim!”

 Arsejda Gjyli Historia në vite ka treguar se, rinia është një faktorë vendimtar në raste ndryshimesh rrënjësore në një vend. Shembulli i mirëfilltë por jo i vetmi, është ndryshimi i sistemit politik në Shqipëri me rënien e komunizmit dhe vendosjen e demokracisë. Ishin pikërisht të rinjtë të cilët nëpërmjet organizimit të tyre arritën të legjitimonin […]