Kryesore

Vazhdojnë reagimet kundër Car Dushanit në Shkup

Vazhdojnë reagimet kundër Car Dushanit në Shkup

Vendosja e përmendores së mbretit serb Car Dushani ka vazhduar me reagimet e vazhdueshme të shoqatave dhe mediave shqiptare në Maqedoni. Përmendorja është vendosur në pjesën e 30 përmendoreve tjera në të ashtuquajturën Urën e Qytetërimeve në hyrje të ndërtesës së re të Gjykatës Supreme dhe Muzeut Arkeologjik të Shkupit. Sipas mediave serbe dhe maqedonase […]

Elita shqiptare kërkon mëshirë për Nazime Vishën

Elita shqiptare kërkon mëshirë për Nazime Vishën

Elita shqiptare ka drejtuar sot nje aple për vajzën, Nazime Visha, vetëm 19 vjeç, e burgosur për vrasje.  Ismail Kadare, Dritëro Agolli, Inva Mula, Tedi Papavrami, Rudolf Marku e Luljeta Lleshanaku kanë hartuar e nënshkruar së bashku një kërkesë për falje, drejtuar institucioneve dhe shoqërisë shqiptare për Nazime Vishën, vajzën që me historinë e saj […]

Problemet e historisë së Maqedonisë edhe në Wikipedia

Problemet e historisë së Maqedonisë edhe në Wikipedia

Platforma e njohur enciklopedike e internetit “Wikipedia” në gjuhën angleze shumë elemente dhe fakte historie për Maqedoninë i nxjerrë si bullgare. Sipas kësaj faqe, Kryengritja e Ilindenit në Krushevë shkruhet si kryengritje bullgare, VMRO si një lëvizje ultranacionaliste e themeluar nga revolucionarë bullgar dhe maqedonas, shumë personalitete historike si Goce Dellçev, Dame Gruev dhe Jane […]

OSBE: Jo thjesht reforma ligjore, lufta ndaj korrupsionit të bazohet tek aksioni

OSBE: Jo thjesht reforma ligjore, lufta ndaj korrupsionit të bazohet tek aksioni

TIRANE – Prezenca e OSBE-së në Shqipëri konsideron se ndryshimet e propozuara nga Ministria e Drejtësisë për të transferuar të gjitha veprat penale që lidhen me korrupsionin tek Gjykata e Krimeve të Rënda, nuk i shërben luftës ndaj korrupsionit. Përmes një letre drejtuar Komisionit Parlamentar të Ligjeve, OSBE thekson se e mirëpret nismën e Ministrisë së […]

Qeveria serbe, kundër flamurit shqiptar në luginën e Preshevës

Qeveria serbe, kundër flamurit shqiptar në luginën e Preshevës

Kryetari i Trupit Koordinues për Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq, ka thënë se Qeveria serbe dëshiron që sa më parë të vazhdojë dialogun me shqiptarët e Luginës së Preshevës. Por ai ka thënë se shqiptarët e Luginës së Preshevës nuk do të mund të përdorin flamurin e Shqipërisë, por atë të pakicave kombëtare që […]

1 1,330 1,331 1,332