Intervista

Vendosni fjalëkalime të sigurta për të shmangur sulmet kibernetike

Vendosni fjalëkalime të sigurta për të shmangur sulmet kibernetike

Intervistuar nga – Anxhela Devole Vitet e fundit, interneti dhe rrjetet sociale janë bërë tepër të domosdoshëm pothuajse për të gjitha moshat. Këto platforma përdoren për t’u argëtuar në një pjesë të mirë të kohës, por edhe për komunikim personal midis një apo më shumë individëve. Shqetësues është fakti që askush nuk është i sigurt […]

Ekspertja politike gjermane: Shqipëria ka ende plot spiunë në krye të politikës dhe të shtetit

Ekspertja politike gjermane: Shqipëria ka ende plot spiunë në krye të politikës dhe të shtetit

Ekspertja politike gjermane, ish-zv/presidente e Bundestagut gjerman, Petra Bläss-Rafajlovski, flet te “JAVA” për procesin e Hapjes së Dosjeve dhe sesi mund të kryhet i gjithë procesi. Përvoja gjermane dhe pse është realisht specifik rasti i Shqipërisë, do jetë busulla e një procesi që më në fund po jep shpresë se do të fillojë… Pak orë […]

Rugova në intervistë para 21 vitesh: Politikë globale që sa më parë të bjerë muri mes shqiptarëve

Rugova në intervistë para 21 vitesh: Politikë globale që sa më parë të bjerë muri mes shqiptarëve

Në Foto:Dr. Ibrahim Rugova, keshilltari Xhemail Mustafa dhe Behlul Jashari, 22 shtator 1994, interviste per ATSH   -Rezistencë e organizuar për të mbijetuar dhe të shpëtohet substanca, masa njerëzore shqiptare në Kosovë -Në opcionin e tretë të Dokumentit – Deklaratës së Partive Politike Shqiptare në ish-Jugosllavi, të aprovuar më 1991, qëndron edhe kjo – lidhjet […]

Intervista e fundit e Arbën Xhaferrit, realiteti shqiptar

Intervista e fundit e Arbën Xhaferrit, realiteti shqiptar

Arbën Xhaferri në një nga intervista e tij të fundit të gushtit të 2012 pasqyron realitetin shqiptar dhe vizionin e tij me mesazhe të kristalta për të ardhmen e shqiptarëve. Lexojeni intervistën ku politikani emblematik detekton realitetin shqiptar në gjitha trevat. Kush janë shqiptarët në Maqedoni, sa janë? Ku janë shqiptarët e krishterë atje, a […]

Xhevat Lloshi: “Këshilli Ndërakademik, “jeniçeri” me prapavijë politike që kërkon shkatërrimin e shqipes standarde. Ja pse dështoi”

Xhevat Lloshi: “Këshilli Ndërakademik, “jeniçeri” me prapavijë politike që kërkon shkatërrimin e shqipes standarde. Ja pse dështoi”

Leonard Veizi A ka ardhur koha që gjuha shqipe, ajo e normuar, standarde apo letrare quajtur ndryshe, të mos mbahet më e presuar nga vendimet e Kongresit të Drejtshkrimit që u zhvillua 43 vite më parë? Kësaj pyetje mund t’i japin përgjigje vetëm gjuhëtarët, madje jo dokushdo prej tyre, por ata që janë marrë prej […]

Një verë ndryshe me ALBtelecom dhe Eagle

Një verë ndryshe me ALBtelecom dhe Eagle

Megjithëse e nisi me shira këtë vit, stina e verës më në fund erdhi. E bashkë me të, rrugës janë shumë surpriza që vijnë me ALBtelecom dhe Eagle Mobile për pushuesit shqiptarë, si nga Shqipëria ashtu dhe për ata që vijnë nga Kosova. Kemi përgatitur për ju një ekskluzive, ku znj. Erjola Hoxha dhe z. […]

GAZETARI PËR GAZETARINË/ Marin Mema: ja çfarë më ka çuar tek “Shqipëria tjetër”

GAZETARI PËR GAZETARINË/ Marin Mema: ja çfarë më ka çuar tek “Shqipëria tjetër”

Pak vite më parë, akademiku i njohur kosovar Rrexhep Qosja, do e vlerësonte “Shqipërinë tjetër” të Marin Memës si produktin më të mirë gazetaresk të mediave shqiptare. Dhe nuk e ka tepruar aspak po të kemi parasysh se, “Shqipëria” e shpërfaqur prej tij në gjithë këto vite, ka qenë vërtet një zbulim tronditës. Dhe jo […]

Miranda Vickers: Greqia duhet të ndalojë së quajturi çamët kolaboracionistë

Miranda Vickers: Greqia duhet të ndalojë së quajturi çamët kolaboracionistë

Nga Blerina Gjoka Gazeta Tema. Reflektimi mbi demokracinë shqiptare ka mbledhur këto dy ditë në Hotel Tirana studiues, historianë, politologë, politikanë e gazetarë. Të gjithë në përpjekje për të dhënë një përgjigje, a është konsoliduar demokracia në Shqipëri 20 vjet pas rrëzimit të murit komunist? Dhe përgjigjia për fat të keq ka qenë pothuajse e […]

Histori gojore mbledhur në Dukagjin dhe Postribë

Histori gojore mbledhur në Dukagjin dhe Postribë

Dëshmitë gojore që Fabian Kati ka mbledhur në Dukagjin, Malësi të Madhe dhe Postribë mund të shërbejnë si burime alternative historike për rezistencën antikomuniste në Shqipëri. I ftuar në “Takimet e Kulturës”, Kati sjell një informacion të ri për momente dhe individë të kulturës dhe politikës shqiptare në vitet 1945-‘46.

Stipe Mesiç: Ja pse i kam dobësi shqiptarët

Stipe Mesiç: Ja pse i kam dobësi shqiptarët

Nëse nuk do të ishte kroat, atdheu i tij i natyrshëm do të ishte Shqipëria. Nuk duhet shumë për të kuptuar dobësinë e Presidentit të dytë të Kroacisë, Stipe Mesiç, për Shqipërinë. Mjafton të shohësh zyrën e tij, ku mes titujve të shumtë të grumbulluar gjatë karrierës, sahati i Tiranës, titulli Qytetar Nderi i Shëngjinit […]