Diaspora

Të dhënat/ 150 mijë shqiptarë janë bërë “italianë”, nga viti 2012

Të dhënat/ 150 mijë shqiptarë janë bërë “italianë”, nga viti 2012

Shqiptarët në Itali po marrin gjithnjë e më shumë nënshtetësinë e shtetit fqinj, dhe sipas të dhënave të Institutit italian të Statistikave, tashmë ka ndryshuar trendi, nuk bëhet fjalë për martesa me italianë për të marrë këtë dokument, por gjatësia në kohë e qëndrimit. Vetëm në 2016-tën janë betuar për besnikëri ndaj Kushtetutës italiane 36.920 […]

Në disa shtete europiane dënohesh nëse mbron krimin komunist

Në disa shtete europiane dënohesh nëse mbron krimin komunist

Në Shqipëri, nuk mbahet mend asnjë debat i qenësishëm mbi raportin tonë me diktaturën, se çfarë qëndrimi duhet të mbajmë ndaj kësaj periudhe të historisë sonë, ndaj atij regjimi, i cili nga individë dhe familje që vuajtën mbi shpinë persekutime nga më çnjerëzoret, etiketohet si “kriminal”, por nga familjet që përfituan prej tij, konsiderohet me […]

Gjigantët e teknologjisë do të përballen me tatimin mbi të ardhurat prej 3% sipas planit të ri të BE

Gjigantët e teknologjisë do të përballen me tatimin mbi të ardhurat prej 3% sipas planit të ri të BE

Kompanitë e mëdha dixhitale që veprojnë në Bashkimin Europian, si Alphabet Inc. ose Twitter Inc., mund të përballen me një tatim prej 3% mbi të ardhurat e tyre bruto, bazuar në vendndodhjen e përdoruesve të tyre, sipas një projekt-propozimi nga Komisioni Europian. Drafti, i parë nga Bloomberg, qarkulloi të premten dhe përshkruan se si një […]

Një tjetër shqiptar korr sukses në Itali

Një tjetër shqiptar korr sukses në Itali

“Shqipëria e vitit 91 është një vend i pashpresë. Kjo është sëmundja më e keqe që mund të prek një vend. Sa kohë ka një mundësi qoftë kjo dhe më e vogla, njeriu është i prirur për nga natyra për të luftuar për atë mundësi. Por kur sheh rrotull dhe kupton se të gjithë shokët […]