Diaspora

Intervistë me poetin shkodran Ragip Dragusha

Intervistë me poetin shkodran Ragip Dragusha

Duke folur me shpirtin tim, unë flas çiltër! “Të shkruash për vendlindjen ashtë gjithmonë pak , ndaj dhe zëvendësimi i saj ashtë i pamundur me çfarëdo bukurie tjetër”. Ekskluzive nga Ramiz Selimi Një rrëfim interesant i poetit të njohur në mërgatën e sotme shqiptare Ragip Dragusha për poezinë, jetën dhe vizionin e tij në mërgim. […]

Flet Kryetari i Shoqatës së emigrantëve shqiptarë “Shqipëria” në Athinë, Ilirjan Dhima: Janë kthyer mbi 50 mijë emigrantë

Flet Kryetari i Shoqatës së emigrantëve shqiptarë “Shqipëria” në Athinë, Ilirjan Dhima: Janë kthyer mbi 50 mijë emigrantë

“Agimi i Artë”, thirrje pronarëve grekë të pushojnë nga puna shqiptarët Albert ZHOLi Kriza greke ka ndikuar shumë tek emigrantët shqiptarë. Brenda një viti janë rreth 50 mijë emigrantë shqiptarë, të cilët s’kanë asnjë shpresë punësimi në atdhe. Dhe më keq akoma kthimi i tyre ka bërë që fëmijët të humbin dhe një vit mësimor. […]

Me program artistik dhe humor manifestuan mërgimtarët e Kirchheim-Teckut me rrethinë!

Me program artistik dhe humor  manifestuan  mërgimtarët  e Kirchheim-Teckut me rrethinë!

Nga Asllan Dibrani   Kirchheim-Tecku, me datën   23.02.2013 në orën  19.h nga shoqata  “Kadri Zeka”   grumbulloj një numër të madh të bashkatdhetarëve  për nder të  festës së pesë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.   Pamje e publikut  ne përkujtimin e  dëshmoreve të kombit.   Pas një pritje të mysafirëve qe ja kishin mërsyer    ti bashkohen […]

Qendra Kulturore Shqiptare ne Shtutgard po avancon veprimtarine e vet ne segmente te ndryshme!

Qendra Kulturore Shqiptare ne Shtutgard po avancon veprimtarine e vet ne segmente te ndryshme!

Qendra Kulturore Shqiptare në Shtutgart manifestoi pesë vjetorin e “Pavarësisë së Kosovës”në një atmosferë të ngrohtë familjare , nga e cila po sjellim një kujtim nga e njëjta ditë para pesë vitesh ishte organizatorja e cila tuboj rreth 5.000-6.000 veta në sheshin e Shtutgardit Mark-Platz me një frekuentim emocionesh të asaj dite qe u prit […]

Zvicra nuk u jep pensione kosovarëve me “shtetësi serbe”

Zvicra nuk u jep pensione kosovarëve me “shtetësi serbe”

Neglizhenca e autoriteteve kosovare për të miratuar legjislacionin e duhur i ka futur në telashe mijëra punëtorë kosovarë që kanë punuar në Zvicër, e që tash janë të pensionuar. Kjo për faktin se autoritetet zvicerane kanë vendosur që marrëveshja për sigurimet sociale, e cila është e vlefshme për Serbinë, të mos gjejë më zbatim për […]

Shoqata Kulturore Artistike “Bashkimi Kombëtar” festoi me plot sukses 20 vjetorin e saj dhe 5 vjetorin e Pavaresisë së Kosovës

Shoqata Kulturore Artistike “Bashkimi Kombëtar” festoi me plot sukses 20 vjetorin e saj dhe 5 vjetorin e Pavaresisë së Kosovës

Si shumë organizata dhe shoqata të ndryshme në Diasporë që festuan 5 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës edhe Shoqata Kulturore Artistike “Bashkimi Kombëtar” në New York festoi me krenari dy data të rëndësishme 20 vjetorin e saj dhe 5 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës në Maestro Restorant në Bronx.  Salla ishte veshur e tëra kuq […]

Studiuesja Lucia Nadin zbulon simbolin: Flamuri i Kastriotit, në afresket e një kishe në Venecia

Studiuesja Lucia Nadin zbulon simbolin: Flamuri i Kastriotit, në afresket e një kishe në Venecia

Studiuesja Lucia Nadin zbulon simbolin shqiptar. Flamuri i Kastriotit në afresket e një kishe në Venecia Flamuri i kuq me shqiponjë, pikturuar nga Veronese, është shquar në Kishën e Shën Sebastianit. Kush ka pasur rastin të vizitojë Venecian dhe mrekullitë e saj të artit dhe të kulturës me famë botërore, dhe i ka rastisur të […]

Patra, 3 shqiptare rrahin dhe i thyejnë nofullën grekut të “Agimit të Artë”

Patra, 3 shqiptare rrahin dhe i thyejnë nofullën grekut të “Agimit të Artë”

PATRA – Tre shtetas shqiptarë kanë rrahur për vdekje duke i thyer nofullën një shtetasi grek, simpatizant i partisë neonaziste greke “Agimi i Artë”. Arsyeja e përleshjes është bërë një koment i të riut grek kundër shqiptarëve në “Facebook”, i cili kishte shkruar “Do t’i vras shqiptarët” etj. Komenti i tij ishte shkruar në murin […]

Çamëria me 865 mijë banorë, në Shqipëri, në Diasporë dhe në Greqi

Çamëria me 865 mijë banorë, në Shqipëri, në Diasporë dhe në Greqi

Sipas të dhënave të “Calendario Atlante De Agostini” të vitit 2006 dhe shifrave të publikuara nga Enti Statistikor Grek, deri në vitin 2006 Në proceset e zhvillimeve të sotme , miratimi nga Kuvendi i Shqipërisë i “Rezolutës për zgjidhjen e çështjes çame”, për njohjen dhe mbështetjen e të gjitha të drejtave të shqiptarëve të Çamërisë, […]