Diaspora

Panik në një fshat serb, vdesin meshkujt që u fillon emri me S

Panik në një fshat serb, vdesin meshkujt që u fillon emri me S

Në fshatin e Prokuples, Gornje Kordince (Serbi) mbretëron një panik pasi që për tre muaj aty vdiqën pesë veta emri i të cilëve fillonte me shkronjën S!, njoftojnë medie serbe, transmeton koha.net. Së pari vdiq Stanojlo, pastaj Slobodani. Pas tyre Stojani, e para dhjetë ditësh edhe Sveta. Filluan edhe tregimet se në fshat po vdesin […]

Gjenevë: Ja se si punëtorët „në të zezë“ mund të pajisen me viza B

Gjenevë: Ja se si punëtorët „në të zezë“ mund të pajisen me viza B

Kantoni i Gjenevës do t`i legalizojë punëtorët „në të zezë“, po që se i përmbushim disa kritere të caktuara. Ministrja zvicerane e Drejtësisë, Simonetta Sommaruga ka dhënë dritë jeshile për „Operacionin Papyrus“, në krahasim me paraardhësin e saj, Christoph Blocher. Këshilli kantonal i Gjenevës, të martën ka paraqitur një program gjithëpërfshirës për legalizimin e qëndrimit […]

Gjuha shqipe bëhet lëndë mësimore në shkollat e Turqisë

Gjuha shqipe bëhet lëndë mësimore në shkollat e Turqisë

Ministria turke e Arsimit Kombëtar ka vendosur në programin arsimor për vitin e ardhshëm gjuhën shqipe dhe boshnjake si lëndë zgjedhore, duke nisur që nga klasat e 5-ta. Dy gjuhët e miratuara nga Bordi i Arsimit dhe Edukimit do të jenë lëndë zgjedhore, duke filluar nga klasat e pesta, raporton Andolu Agency (AA). Sipas informacioneve […]

SHBA: Ndalesa e re e udhëtimit, javën e ardhshme

SHBA: Ndalesa e re e udhëtimit, javën e ardhshme

Qeveria e Shteteve të Bashkuara ka shtyrë publikimin e ndalesës së re të udhëtimit deri javën e ardhshme. Presidenti amerikan, Donald Trump, tha se urdhri i ri ekzekutiv do të publikohet këtë javë, por zyrtarë të Shtëpisë së Bardhë u thanë gazetarëve se ai është shtyrë. Urdhri fillestar u ka ndaluar hyrjen në SHBA refugjatëve […]

Muajin e ardhshëm, Gjermania do dëbojë azilkërkuesit shqiptarë

Muajin e ardhshëm, Gjermania do dëbojë azilkërkuesit shqiptarë

Sipas Peter Altmaier, drejtues i zyrës së kancelares dhe koordinator i qeverinë në çështjet e refugjatëve, një numër i papërcaktuar aplikantësh të cilëve iu është refuzuar azili do të dëbohen nga Gjermania në muajt e ardhshëm. Në një intervistë me gazetën “Bild” të Gjermanisë, Altmaier tha: “Vitin e kaluar, 80.000 njerëz kishin aplikuar për azil […]

Rrëfimi i “nënës beqare”, tregon se si e mashtroi shqiptari: U martua me mua vetëm për të marrë vizën angleze

Rrëfimi i “nënës beqare”, tregon se si e mashtroi shqiptari: U martua me mua vetëm për të marrë vizën angleze

Michelle Rawlins, nga Sheffield, ka rrëfyer se si ish-bashkëshorti shqiptar e braktisi në qendrën tregtare, ndërkohë që ajo ishte duke provuar fustanin e dasmës. Tashmë 51-vjeçarja e ka kthyer jetën e saj përmbys dhe është duke e ndarë historinë e saj me gra të tjera për t’i frymëzuar ato të largohen nga marrëdhëniet e dështuara. […]

1 2 3 135