Në prani të kryetarit të bashkisë, shpaloset edhe një herë pretendimi “Jugu është Greqi” (video)

Në prani të kryetarit të bashkisë, shpaloset edhe një herë pretendimi “Jugu është Greqi” (video)

Ndërsa Tirana zyrtare zien nga problemet e brendshme, në Bularat të Gjirokastrës, Lëvizja për Ringjalljen e Vorio Epirit me kryetar Mondi Kolila kërkon aneksimin e jugut të Shqipërisë. Në një tubim me pak njerëz dhe me flamurin e Vorio Epirit, Montis Kolilas i cili thuhet se është kryetari i Lëvizjes për Ringjalljen e Vorio Epirit […]

10 CEO-t më të fuqishëm në botë

10 CEO-t më të fuqishëm në botë

Këtë vit, lista me njerëzit më të fuqishëm në botë (World’s Most Powerful 2018) përbëhej nga 75 emra, 1 për çdo 100 milionë njerëz në tokë. Nga këta, 35 janë drejtues kompanish. Pjesa më e madhe janë amerikanë, ndjekur nga disa aziatikë, një europian dhe një afrikan. Më poshtë janë dhjetë CEO-t më të fuqishëm, […]

Në 2022, më shumë lajme të rreme se të vërteta

Në 2022, më shumë lajme të rreme se të vërteta

Në vitin 2022 vendet e Perëndimit do të konsumojnë më shumë lajme të rreme se sa të vërteta dhe nuk do të ketë kapacitet të mjaftueshëm material apo teknologjik për t’i eliminuar, sipas raportit të ‘Parashikimeve teknologjike për vitin 2018’ të shoqërisë së konsulencës Gartner. Kjo është një nga të dhënat e Forumit ‘Fake news, […]

Ushqimi gjatë muajit të Ramazanit: Cilin ushqim dhe pije duhet shmangur?

Ushqimi gjatë muajit të Ramazanit: Cilin ushqim dhe pije duhet shmangur?

Ushqimi i besimtarëve gjatë muajit të agjërimit dallon nga ushqimi i përditshëm, prandaj është e nevojshme t’i kushtoni kujdes këshillave të mjekëve dhe të nutricionistëve, në mënyrë që organizmi të funksionojë pa probleme të mëdha gjatë agjërimit, porosisin ekspertët shëndetësorë. Besimtarët është e nevojshme që të konsumojnë ushqimin i cili tretet ngadalë, duke përfshirë edhe […]

7 ishuj grekë për pushimet verore

7 ishuj grekë për pushimet verore

Edhe pse lagen nga i njëjti det i mrekullueshëm, ishujt grekë kanë secili personalitetin e vet. Dhe janë për të gjithë: për ata që pëlqejnë të shijojnë jetën e natës deri në agim, për romantikët, familjet, për ata që pëlqejnë sportet e ndryshme. Por bëni kujdes, pavarësisht larmishmërisë dhe numrit – 300 të banuara dhe […]

Brenda katër vitesh, Kosova me hekurudha moderne

Brenda katër vitesh, Kosova me hekurudha moderne

Deri në vitin 2022, Kosova do ketë të përfunduar rrjetin modern hekurudhor që lidh atë me shtet e rajonit dhe më gjerë. Kështu bëjnë të ditur zyrtarë të qeverisë së Kosovës, sipas të cilëve, në muajin korrik pritet të fillojë rehabilitimi i rrjetit hekurudhor, Fushë Kosovë – Hani i Elezit në kufi me Maqedoninë, kurse […]

Shqipëria: Perla e fundit e pazbuluar e Mesdheut

Shqipëria: Perla e fundit e pazbuluar e Mesdheut

Kur vjen puna për të udhëtuar, mund të argumentohet se pak ‘gurë’ kanë mbetur të pa lëvizura në Evropë, por një prej tyre është padyshim Shqipëria. Në shumë aspekte, Shqipëria është pjesa e munguar e ‘misterit’ të turizmit të Mesdheut. Ky vlerësim vjen nga raporti më i fundit i Horwath Ltd, lider botëror në fushën […]

Arsimi, Kreativitet, Mjerim

Arsimi, Kreativitet, Mjerim

nga – Ronaldo Caraku Ronaldo Caraku #UsupTalks Ronaldo Caraku #UsupTalks Posted by USUP – Unioni i Studentëve të Universiteteve të Pavarura on Monday, 14 May 2018 Çka është mjerimi? Mjerimi nuk eshte te jesh i varfer, mjerimi nuk eshte sofra bosh. Mjerimi nuk eshte spitali pa ilaçe. Mjerimi nuk eshte as rinia ne droge e ne […]

Prokuroria shqiptare heton dy kompani që importojnë miell nga Kosova, dyshimet për mashtrim

Prokuroria shqiptare heton dy kompani që importojnë miell nga Kosova, dyshimet për mashtrim

Prokuroria në Shqipëri ka filluar hetimet duke vënë para përgjegjësisë penale dy kompanitë kryesore të importit të miellit në Shqipëri. Të dyja këto kompani zënë rreth 40 përqind të tregut në Shqipëri dhe miellin e importojnë nga Kosova. Prokuroria ka konfirmuar se ka regjistruar procedimin penal për veprat “Kontrabandë me mallrat e tjera” dhe “Prodhim […]

FMN rishikon me rritje borxhin e Shqipërisë, më i larti në rajon; Rasti mbresëlënës i Serbisë, ulje 10% të PBB brenda vitit

FMN rishikon me rritje borxhin e Shqipërisë, më i larti në rajon; Rasti mbresëlënës i Serbisë, ulje 10% të PBB brenda vitit

Duke përfituar nga ambient i ulët interesash, forcim të monedhave kombëtare, hyrje në ciklin rritës të ekonomisë dhe politikave shtrënguese fiskale, vendet e Rajonit të Ballkanit po ulin borxhin publik. Ndërsa shtete të tilla si Kosova dhe Maqedonia që kishin nivele të ulëta të borxhit në krahasim me PBB po shfrytëzojnë momentin për kryer investime […]