Fundi i tmerrshëm i italianes së bukur që refuzoi shtratin e Enver Hoxhës

Fundi i tmerrshëm i italianes së bukur që refuzoi shtratin e Enver Hoxhës

Krimet e komunizmit në Shqipëri përbëjnë një kapitull të pahapur, ndonëse për to është folur në 25 vjet pas rënies së diktaturës, kryesisht nëpërmjet kujtimeve fragmentare të atyre që kanë mbijetuar nga pesha e dhunës. Është folur në mediume të ndryshme në mënyra të ndryshme, me tone minimizuese e përkeqësuese, por gjithmonë, duke ndjekur sipërfaqen […]

Parashikimet e tre heronjve në mbrojtje të vërtetës historike

Parashikimet e tre heronjve në mbrojtje të vërtetës historike

  Jusuf Gërvalla                            Kadri Zeka                     Bardhosh Gërvalla (1 tetor 1945 -17 janar 1982 )     (25 prill 1953 -17 janar 1982)     (25 shkurt 1951 – 17 janar 1982 )   Shkruan: Xhafer LECI Këta tre ideologë të kombit tonë, Jusufi, Kadriu dhe Bardhoshi, kishin mësuar për veprimet mesjetare greko-serbe, për sundimin dhe copëtimin e tokave shqiptare. Ata […]

Të kesh një gjysh si Dritëro Agolli, bisedat e nipit me të

Të kesh një gjysh si Dritëro Agolli, bisedat e nipit me të

Vajza e shkrimtarit të madh Dritëro Agolli ka ndarë më miqtë në rrjetin social Facebook disa momente të çmuara nga jeta familjare. Dy fotografi të të birit me gjyshin, shkrimtarin shumë të dashur për shqiptarët dhë një fragment bisede mes atij dhe Agollit është ajo që Elona ka vendosur të ndajë me publikun. “Me gjyshin […]

Pejën vjet e vizituan mbi 50 mijë turistë

Pejën vjet e vizituan mbi 50 mijë turistë

Gjatë vitit të kaluar është shënuar rritje e numrit të turistëve në Pejë, krahasuar me vitet paraprake. Zyrtarisht janë evidencuar 9 mijë turistë, që kanë kërkuar informacione në Zyrën komunale të turizmit. Mirëpo, sipas shefit të sektorit komunal të turizmit, Virtyt Morina, ky numër nuk është tregues real i numrit të përgjithshëm të turistëve që […]

Këto janë dhjetë punët më stresuese për vitin 2017

Këto janë dhjetë punët më stresuese për vitin 2017

Nëse ndiheni të rënduar psikologjikisht, atëherë zbuloni nëse situata është krijuara nga puna që bëni. “CareerCast” ka bërë një klasifikim të punëve më stresuese për vitin 2017 edhe pse të gjithë mendojnë që puna që bëjnë është më stresuesja. Njerëzit që bëjnë këto punë ballafaqohen me rrezik për humbjen e jetës ose kanë një lodhje […]

Transporti ajror, rajoni me 2-3 aeroporte, Shqipëria me një

Transporti ajror, rajoni me 2-3 aeroporte, Shqipëria me një

Gjatë viteve të fundit vendet e Ballkanit Perëndimor kanë njohur zhvillim sa i përket transportit ajror të pasagjerëve. Serbia është i vetmi vend që ka fluturime direkte drejt shteteve të tjera të rajonit. Ekspertët kërkojnë që në këtë aspekt këto vende, përshirë këtu edhe Shqipërinë duhet të bëjnë më shumë. Mate Gjorgjievski ekspert i SEETO […]

Këto janë 25 fjalëkalimet më të përdorura gjatë vitit 2016

Këto janë 25 fjalëkalimet më të përdorura gjatë vitit 2016

Shumica prej nesh mundohet që fjalëkalimi në rrjete të ndryshme sociale të jetë sa më i veçantë dhe unik për të pasur një siguri të madhe në llogarinë tonë. Megjithatë, ende ka njerëz që përdorin fjalëkalime lehtësisht të parashikueshme, duke rrezikuar kështu llogaritë e tyre pasi kanë mundësi më të mëdha për të rënë pre […]

1 2 3 1,716