Facebook do t’ju njoftojë nëse jeni përgjuar

Duke filluar nga sot, ose më mirë nga dje me orarin amerikan, Facebook do të nisë të kontaktojë gjithë personat e përfshirë në ‘arratisjen’ e të dhënave personale drejt Cambridge Analytica. Shifrat janë të frikshme: vlerësohet se 87 milionë account (personale) janë përfshirë në këtë skandal, pjesa më e madhe e të cilëve rezidentë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Pas një muaji të stuhishëm, tani Facebook do të komunikojë drejtpërdrejt me njerëzit. Përdoruesit e platformës, duke nisur nga ata amerikanë, do të gjejnë te Newsfeed i tyre një lajmërim rreth privatësisë: në brendësi të tij, Facebook do të shpjegojë nëse account juaj është një nga ata të përfshirë në këtë skandal.

Lajmërimi do t’u dërgohet gjithë përdoruesve: ata që nuk janë prekur do të gjejnë thjesht një ftesë për të verifikuar se cilat aplikacione janë instaluar dhe elementet e privatësisë për secilin për tyre, ndërsa ata, të dhënat e të cilëve janë lidhur pa vullnetin e tyre me skandalin Cambridge Analytica do të drejtohen në një faqe me shpjegime dhe ku ndër të tjera do të lexojë edhe faljen e Zuckerberg dhe bashkëpunëtorëve për gjithçka ndodhi.

You must be logged in to post a comment Login