Dhembja e shpinës ju është e padurueshme, me këtë truk të thjeshtë dhembja do të zhduket. Madje për gjithë kohën!

Në kohën e tashme pothuajse nuk ka person që nuk ankohet për dhembje të shpinës.

Me të njëjtin problem është përballur gjatë një shou moderatori dhe themeluesi i sajtit “elephantjournal.com”, Waylon Lewis, mirëpo ai me ndihmën e një truku të vogël ka arritur të zgjidhë këtë problem për gjithë kohën.

Tani po na e zbulon edhe neve, transmeton Telegrafi.

Tashmë me vite çdo ditë punoj në kompjuter. Gjatë punës në laptop, supet dhe qafa ime, me kalimin e orëve, ngrihen dhe ngrihen gjithnjë derisa fillojnë të ndihen si T-reksi, por pa dhëmbë të mëdhenj.

Me gjithë supet e tij të mbledhura dhe me duart e vogla. Kjo shkaktonte dhembje!

Joga, shëtitja në male, vozitja e biçikletës, shtrirjet… akupunktura – të gjitha kanë ndihmuar nga pak, por jo mjaftueshëm.

Dhe pastaj, miku im Jean më pati thënë ashtu pa dashur të më obligojë, diçka që më ka rilindur.

– Mbështille në formë cilindri një peshqir, fuqishëm, por jo tepër. Si një cilindër i madh i bërë nga peshqiri. Dhe fli mbi të – më tha Jean.

– Qoftë të shtrihem në shpinë apo anash, peshqirin e vë mbi supe, saktësisht nën kafkë. Kjo pengon kokën dhe supet e mia që të bashkohen njëkohësisht. Tani, fle si qengji, që fle aq mirë dhe ngrihet në mëngjes si luan, i gatshëm të mposhtë tërë botën.

Të falem nderit, Jean!

You must be logged in to post a comment Login