Vdekjet, Donald dhe Bitcoin: 50 artikujt më të lexuar të Wikipedia-së gjatë vitit 2017

Viti 2017 ishte një vit i çmendur, sipas 50 artikujve më të lexuar të Wikipedia-së dhe duket se kemi kaluar në një realitet tjetër nga ai që jetojmë.

Sigurisht, lista e 50 artikujve është i pushtuar me titujt e lajmeve. Presidenti Trump renditet i dyti, ndonëse pikëpamjet e tij u pakësuan në mënyrë dramatike. Bitcoin gjendet në top 10, kurse Vdekjet e vitit 2017 ishin në pozitë të parë.

Gjithashtu, Google, YouTube, Facebook dhe Elon Musk e bëjnë listën. Është pak e habitshme që Apple nuk ia ka arritur të pozicionohet lartë pavarësisht telefonit të shumëpritur iPhone X dhe për faktin se është kompania më e vlefshme në botë.

Telegrafi sjell listën e 50 artikujve më të lexuar në Wikipedia gjatë 2017-së.

Deaths in 2017 (37,387,010)

Donald Trump (29,644,764)

Elizabeth II (19,290,956)

Game of Thrones (season 7) (18,792,746)

Meghan Markle (16,944,130)

Game of Thrones (16,833,302)

List of Bollywood films of 2017 (16,391,427)

United States (15,763,915)

Bitcoin (15,026,561)

13 Reasons Why (14,934,202)

Baahubali 2: The Conclusion (14,607,282)

It (2017 film) (14,539,123)

Queen Victoria (14,164,451)

List of highest-grossing Indian films (14,091,348)

Gal Gadot (14,034,958)

Logan (film) (14,030,384)

Millennials (13,417,915)

Riverdale (2017 TV series) (13,360,398)

2017 in film (13,298,613)

Stranger Things (13,132,129)

Wonder Woman(2017 film) (13,062,375)

Dwayne Johnson (12,444,987)

Star Wars: The Last Jedi (12,442,644)

Justice League(film) (12,048,341)

Elon Musk (11,968,362)

Facebook (11,851,106)

Cristiano Ronaldo (11,640,221)

Get Out (film) (11,618,096)

India (11,571,438)

Barack Obama (11,421,965)

YouTube (11,322,747)

O. J. Simpson (11,301,016)

Conor McGregor (11,265,283)

Charles Manson (11,131,106)

Ed Sheeran (11,010,941)

Melania Trump (10,788,288)

Princess Margaret, Countess of Snowdon (10,758,796)

Split (2016 American film) (10,483,770)

Thor: Ragnarok (10,443,757)

Floyd Mayweather Jr. (10,432,043)

Pablo Escobar (10,422,263)

World War II (10,347,358)

Spider-Man: Homecoming (10,289,999)

Prince Philip, Duke of Edinburgh (10,217,057)

Star Wars (10,196,172)

Ariana Grande (10,100,281)

Dunkirk (2017 film) (9,987,866)

Adolf Hitler (9,872,486)

Google (9,829,170)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (9,771,127) /Telegrafi/

You must be logged in to post a comment Login