”Në Maqedoni jetojnë 1,350,589 maqedonas (Foto)

Dhoma e Lordëve të Britanisë së Madhe ka publikuar një raport për Ballkanin Perëndimor ku përmend aspekte të ndryshme zhvillimore për secilën popullsi etnike, njofton Telegrafi Maqedoni.

Sipas këtij raporti, popullsia shqiptare në Ballkan është 4,808,462 banorë, nga të cilat 52% jetojnë në Shqipëri, kurse 47,6% jetojnë në Kosovë dhe Maqedoni.

Raporti nuk përmend se sa shqiptarë mund të ketë në Mal të Zi, e Serbi.

Sa u përket të dhënave për Maqedoninë, vlen të theksohet se numri i popullsisë maqedonas vlerësohet në 1,350,589 banorë të cilët jetojnë në Maqedoni. Raportin e plotë e gjeni në këtë vegëz./Telegrafi/

You must be logged in to post a comment Login