Maqedonia në vendin e dytë ndër shtetet më të ndotura në Evropë

Republika e Maqedonisë rradhitet në vendin e dytë për nivelin e ndotjes në Evropav, pas Bosnjë e Hercegovinës. Vendet më të ndotura në Evropav sipas grimcave të dëmshme të pranishme në ajër në mjediset urbane janë BeH (55,1), Maqedonia (42,7), Bullgaria (30,3), Polonia (25,4), Mali i Zi (24,3), Hungaria (22,7), Serbia (21,4).

Vendet më pak të ndotura janë Suedia, Finlanda, Islanda, Estonia dhe Norvegjia.

Brukseli planifikon rritjen e gjobave për shtetet e BE-së të cilët këtë vit nuk do të arrijnë të zgjidhin problemin e ndotjes së ajrit, duke vendosur masa ligjore dhe t’i zbatojnë standardet.

Disa prej tyre madje mund të dalin para Gjykatës Evropiane për drejtësi dhe të deënohen, siç ishte rasti i Bullgarisv vitin e kaluar./Telegrafi/

You must be logged in to post a comment Login