Foto e rrallë/ Autobusët e shqiptarëve në kohën e komunizmit

Kjo foto qe sot duket mjaft e rralle dhe ekzotike, eshte nje skene mjaft e zakonshme dhe e perditshme e Shqiperise komuniste. I takon vitit 1989 dhe rrefen se si ishin autobuzet urbane qe leviznin neper rruget e Tiranes ose ato qe lidhnin Tiranen me zonat perreth. Transporti se bashku me furnizimin me ushqim dhe strehimin ishin 3 problemet e madhe llogjistike te Shqiptareve ne ate kohe. Pa llogaritur ketu, mungesen e lirise, izolimin dhe dhunen politike. Fotoja ka terhequr vemendjen ne disa ekspozime nderkombetare!

 

You must be logged in to post a comment Login