Zaev premton ligj kundër diskriminimit dhe mbështet hapur komunitetin LGBTI në Maqedoni (Video)

Për herë të parë në Maqedoni një kryeministër ka mbështetur publikisht komunitetin LGBTI.

Në festën e pesë vjetorit të kësaj organizate në Maqedoni, ai ka premtuar ”mbështetje për shoqërinë LGBTI, ligj të ri për mbrojtje nga diskriminimi, nxjerrje para ligjit të dhunuesve të të drejtave të këtij grupi kur i sulmuan para disa viteve në qendër të Shkupit dhe liri në shprehje”, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në mes tjerash Zaev ka thënë se demokracia nuk arrihet brenda natës e as nuk jepet për përjetësisht por ajo zhvillohet çdo ditë.

”Qeveria e Maqedonisë do të bëjë gjithçka që kjo praktikë të jetë e siguruar për çdo qytetar të Maqedonisë”

Zaev e porositi këtë komunitet që të jenë të zëshëm duke kërkuar të drejtat e tyre. /Telegrafi/

You must be logged in to post a comment Login