Vini lugën në gjuhë dhe për 60 sekonda do të dini a jeni i sëmurë (Video)

Mos i shmangni kontrollet e rregullta të shëndetit tuaj, mund t’jua shpëtojnë jetën.

Të gjithë ne e dimë sa është e rëndësishme të verifikojnë gjendjen shëndetësore, mirëpo vetëm një pjesë e vogël dëshiron të shkojë te mjeku.

Mënyra më e thjeshtë që të verifikoni a jeni i shëndetshëm, madje mund ta bëni edhe në shtëpi, transmeton Telegrafi.

Merrni një lugë të zakonshme dhe kalojeni nëpër gjithë sipërfaqen e gjuhës, duke mbledhur edhe pështymën.

Lugën futeni në qese të tejdukshme plastike, ekspozojani dritës së fortë (dritës së diellit apo të llambës).

Prisni një minutë dhe kontrolloni lugën.

Nëse luga është e pastër pa njolla dhe pa aroma të pakëndshme, do të thotë që nuk keni problem me shëndetin e organeve të brendshme.

Nëse është e pranishme aroma:

Myku – problemi me mushkëritë
Ëmbëlsi – mund të jetë fjala për diabetin
Amoniak – Probleme me veshkat

Janë shfaqur njolla:

Të bardha apo të verdha në shtresën e trashë – disfunksioni i tiroideve
Purpurt – bronkiti, qarkullimi i dobët, niveli i lartë i kolesterinës
Bardhë – infeksione respiratore
Portokalltë – sëmundje e veshkave

Kini parasysh që kjo metodë ka karakter ekskluzivisht informativ, andaj nuk i zëvendëson konsultimet me mjekun. /Telegrafi/

You must be logged in to post a comment Login