Organizohet Festivali Ballkanik Poetik “Pranvera Poetike Tetovare”

Shoqata e Shkrimtarëve “Oeneum” e organizon Festivalin Ballkanik Poetik “Pranvera Poetike Tetovare”, 2017, me ç’rast i fton për pjesëmarrje dashamirët e fjalës artistike: artdashës, intelektualë, studentë…!, njofton Telegrafi Maqedoni.

Në programine festivalit janë paraparë promovime librash poetik, pastaj nënshkrime memorandumesh bashkëpunimi ndërmjet disa shoqatave, ekspozitë artistike, interpretim poezishë.

Manifestimi poetik ka karakter garues dhe do të jepen çmimet ”Oeneumi I” dhe ”Oeneumi II”, si edhe çmimi special ”Rexhep Voka”.

Pjesëmarrësit vijnë nga disa vende të rajonit, si nga Turqia, Greqia, Bullgaria, Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, Vojvodina dhe Lugina e Preshevës. Aktiviteti mbahet të premten dhe të shtunën në Pallatin e Kulturës në Tetovë./Telegrafi/

You must be logged in to post a comment Login