Ditët e fundit të Perandorisë Osmane dhe Kostandinopojës

Kostandinopoja, Stambolli i sotmë, ishte dikur një prej qyteteve më të rëndësishëm të Europës. Një nyje tregtare, që e kishte bërë atë edhe një nga qytetet më të pasur në kufirin mes kontinentit të vjetër dhe Azisë. Arkitektura e Konstantinopojës është paraqitur nëpër fotografitë e shkrepura gjatë viteve 1890-1900, në ditët e fundit të Perandorisë Osmane. Këto foto  vijnë për herë të parë të punuara me ngjyra.

 

You must be logged in to post a comment Login