Austri: Filmi shqiptar Babai merr çmimin si filmi më i mirë në Linz

largea_babai-film-587x3431461579680

Filmi shqiptar Babai nga artisti shqiptar Visar Morina është shpërblyer edhe në Linz të Austrisë. Filmi që për tematikë ka trafikantët dhe refugjatët sëbashku me filmin gjerman Baden-Baden fituan çmimin Crossing-Europe-Award shkruan botasot.info. Secili u shpërblye me 10.000 euro.

Tema e filmit shqiptar ka të bëjë me një fëmijë gjëja të sëmurë 10 vjeçar, që shfrytëzohet nga babai i tij për t’u larguar në Gjermani. Pas shërimit të 10 vjeçarit, ky i fundit tenton ta gjejë babain në Gjermani.

Çmimet e filmave tjerë janë si vijon:

Crossing Europe Award për filmin më të mirë: Babai nga Visar Morina si dhe Baden-Baden nga Rachel Lang.
Crossing Europe Award për dokumentarin më të mirë film: Rio Corgo von Maya Kosa, Sérgio da Costa.
Crossing Europe Award për “Local Artist”: Korida nga Sinisa Vidovic; Sachpreis an Selma Doborac për Those Shocking Shaking Days.
Crossing Europe Social Awareness Award: Unten nga Djordje Cenic dhe Hermann Peseckas.
Crossing Europe Audience Award: Jajda/Thirst nga Svetla Tsotsorkova.
Creative Region Music Video: Wösside – Wös Rap Rec von Leni Gruber.
Atelierpreis: Last Supper IV von Maria Czernohorszky.

You must be logged in to post a comment Login