Si ta shtoni oreksin tuaj

Hani në mënyrën e duhur

Hani në mënyre që të shtoni oreksin, hani ushqimet e duhura në një rutinë të përshtatshme.
Ushqimi tretet lehtë , si frutat dhe perimet lejojnë trupin qe te marrin ushqim me shpesh. Je qenie njerëzore dhe duhet te hashë çdo ore diçka për te stimuluar metabolizmin. Ushqime te vogla dhe shpesh janë thelbësore për te krijuar një metabolizëm te frytshëm dhe te shpejt për djegën e ushqimit. “ Te hani ushqime “të thata ” si: buke e bardhe, makarona dh oriz i bardhe, këto do te rrisin oreksin sepse nuk duan shume kohe për tu tretur. Këto janë karbohidrate te thjeshta dhe kërkojnë tretje shume pak, duke i lëne vend ushqimeve te tjera.

Ushtrime
Ushtrimet ditore mund te rrisin apetitin. Kur trupi punon, përshpejton procesin e djegies, qe qe shkakton nevoje për ushqim për te mbajtur nevojat e trupit. Është e rekomandueshme për te ushtruar te paktën një ore çdo dite, duke marre një dite pushim çdo 6 dite.
Te flini sa duhet
Sa me pak të fleni aq më pak uri do të keni. Një nga gjerat e para qe jep trupi, kur jeni ne stres apo privimi i çdo lloj është uria. Ata qe përjetojnë ankthe apo kane gjumë te c’rregullt , hane ne mënyre te çrregullt për shkak te kësaj qe i ndodh ne trupin e tyre. Një i rritur mesatarisht duhet te beje te paktën 8 ore gjumë ne nate, ne mënyre qe te ruaje funksionin normal te trupit. Gjumi është thelbi kryesor për rritjen e oreksit.

You must be logged in to post a comment Login