Samsung nuk blenë biznesin e PC-ve të HP-së

Korporata Samsung Electronics ka përsëritur gjatë të enjtes që nuk është e interesuar për të blerë biznesin e PC-ve të korporatës Hewlett-Packard.

HP tha gjatë javës së kaluar që do të ndalojë biznesin më të madh të PC-ve, duke ndalur kështu edhe tabletin e vet TouchPad.

Sipas disa raporteve, Samsung është parë si blerës i mundshëm i këtij biznesi.

“Unë do të doja që përfundimisht të deklaroja që Samsung Electronics nuk do të marrë biznesin e PC-ve të Hewlett-Pacard”, tha shefi ekzekutiv i Samsung, Choi Chee-sung, në një deklaratë.

“Hewlett-Packard është udhëheqësi botëror në biznesin e PC-ve, derisa Samsung është një lojtar në zhvillim në kategori. Bazuar në pabarazinë në shkallën me biznesin e PC-ve të vetë Samsung dhe nga ngecja e synergjive, Samsung nuk është i interesuar në blerje.”/pcworldlabanian/

You must be logged in to post a comment Login